Üniversitelilere mobbing semineri

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilere mobbing semineri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2016 13:28

Üniversitelilere mobbing semineri

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - İNŞAAT Mühendisleri Odası ve Girişimci Kadınları Destekleme Derneği işbirliğinde Mühendislik Topluluğu organizasyonuyla 'Çalışma Hayatında İlişkiler ve Mobbing' konulu seminer Gaziantep Üniversitesi Mühendislik dekanlığı konferans salonunda öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Öğr. Gör. Ayşegül Gültekin, İMO Gaziantep Kadın Komisyonu Başkanı Bergüzar Eda Güldaş ve GİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Aşnük'ün açılış konuşmalarından sonra, seminerde GİKAD üyeleri Ünzile Kalenderoğlu, Filiz Oğuz ve Arzu Batı, konuyu farklı açılardan inceledi. Gamze Aşnük meslektaş adayı olan öğrencilere, "Biz Girişimci Kadınları Destekleme Derneği olarak yetişen nesle iş yaşantılarında karşılaşabilecekleri zorlukların sinyalini önceden vermek, alabilecekleri önlemleri şimdiden anlatmak ve kafalarının bir kenarında yer almak istedik. Hayatın her alanında olabileceği gibi iş yaşantısında karşılaşılabileceğiniz zorluklar da sizi asla yıldırmamalı" dedi.

Gikad üyesi Ünzile Kalenderoğlu; gelecek neslin çalışan birer bireyleri olacak katılımcılara bir davranışın haksız kazançlara yol açabileceği gibi haksız işten çıkarılmalara bile yol açabileceğinin altını çizdi. En iyi eğitimin yaşanan hayatın öğrettikleri olduğunu ve bir yönetici olarak ast üst ilişkilerinde karşılaşılabilecek durumlarda alınacak önlemlerle ilgili çok tüyolar veren Arzu Batı ile Fizik Oğuz, hukuki açısından mobbingi anlattı ve hukuksal olarak izlenmesi gereken yöntemleri sıraladı.

Etkinlik; mühendislik topluluğunun konuşmacılara imzalı baret takdimi ve İnşaat Mühendisleri Odası'nın bakır sahan hediyesi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!