Güncelleme Tarihi:
GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası Öğrenci Ofisi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Öğrenci Çalıştayında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, YÖK’ün yeni bir vizyon belgesi yayınladığını belirterek uluslararası öğrenci sayısı açısından Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’de üçüncü sırada olduğunu ifade etti.
YÖK’ün yayınladığı yeni vizyon belgesi verilerinde şu anda uluslararası öğrenci sayısı açısından birinci sırada Anadolu Üniversitesi, ikinci sırada İstanbul Üniversitesi ve üçüncü sırada da Gaziantep Üniversitesi’nin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gür şu ifadelerde bulundu: “Şu anda aktif eğitim gören 108 ülkeden 3 bin 700 öğrencimiz var. Doğal olarak sizlerde de olduğu gibi bölgeye yakın üniversitelerden ve ülkelerden daha fazla öğrencimiz var. Afrika ülkelerinden tutun da, Avustralya, Hollanda, Amerika’dan, İran’dan, Filistin’den, Balkanlardan, Orta Asya’dan çok fazla öğrencimiz eğitim görüyor, en fazla da Suriyeli öğrencimiz var. Çünkü bu bölgede yaşıyorlar, bunları eğitime katmamız gerekiyor. Iraklı, Azerbaycanlı, Türkmenistanlı öğrencilerin sayısal olarak yoğunluğu daha fazla iken Avrupa ülkelerinden yabancı uyruklu öğrenci sayımız nispeten daha az.”
Prof. Dr. Gür konuşmasının devamında şöyle dedi: “Uygulamadaki bazı farklılıklar kurumlar arasında hem çatışmaya hem de eşitlik ilkesine aykırılık oluşturuyor. Bu kaosu önlemek istiyoruz. Uygulamalar maalesef farklılık gösterdiği zaman ciddi sorun yaşıyoruz. Sahada problemleri biz yaşadığımız için ortak problemlerimizi bir üniversite olarak değil de çoklu üniversiteler olarak deklarasyon halinde sunmak daha mantıklı oluyor.”
Moderatörlüğünü Uluslararası Öğrenci Ofisi Sorumlusu Ayşe Burcu Mıhçıoğlu Aslan’ın yaptığı çalıştaya; 11 bölge üniversitelerinden Öğrenci İşleri Daire Başkanları ve Uluslararası Öğrenci Ofisleri Yetkilileri katıldı.
Uluslararası Öğrenci Ofisi Sorumlusu Ayşe Burcu Mıhçıoğlu Aslan, konuşmasında Gaziantep Üniversitesi’nin uluslararasılaşma politikasının bileşenlerinden biri olan uluslararası öğrenciler ve bu öğrencilere sağlamış olduğu akademik ve sosyal kazanımların bir kez daha takdir aldığını vurguladı. Aslan, çalıştayın konu başlıklarının; Uluslararası öğrencilerin başvuru ve kabul işlemleri, öğrenciler için burs imkânları, Suriyeli öğrenciler, Türkçe öğrenme süreçleri, Uluslararası Öğrenci Ofisleri Görev Tanımları olduğunu belirtti. Program sonunda da konu başlıkları çıktılarının rapor haline getirilerek, paydaşlarla paylaşılmasına karar verildiğini söyledi.
FOTOĞRAFLI