Turistlere günü birlik Gaziantep turu

Güncelleme Tarihi:

Turistlere günü birlik Gaziantep turu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2018 12:10

Turistlere günü birlik Gaziantep turu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, Ege ve Akdeniz bölgelerine gelen yabancı turistleri günübirlik Gaziantep'e getirebilmek için çalışmalar başlattı. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğinde hazırlanacak proje kapsamında, deniz ve güneş turizmi için yurtdışından Türkiye'ye gelen turistler, günübirlik Gazi şehri gezecek, kentin yerel güzellikleriyle tanışacak.

Gaziantep'in tanıtımına yönelik lobi çalışmalarına girişen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul'da THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ile görüştü, eli boş dönmedi. Şahin, THY'den Gaziantep'e Ege'ye ve Akdeniz'e gelen yabancı turistler için ek seferler ve yeni hat açılmasını isterken, TÜRSAB'tan ise Eylül ayı içerisinde düzenlenmesi planlanan Uluslararası Gastronomi Festivali için özel turlarla şehre turistlerin taşınmasını talep etti. Konuyla ilgili gerekli çalışmaların yürütüleceğine yönelik Başkan Şahin, yetkililerden destek sözü aldı.

Fatma Şahin, Gaziantep'in Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) onayını almış bir şehir olduğunu hatırlatarak, "Yerelden evrensele, gelenekten geleceğe' yönelik kültürel belediyecilikte ciddi hedeflerimiz var. Anadolu'nun kültürel mirası en büyük hazinesidir, bunu Dünya'ya çok iyi bir şekilde anlatmamız lazım. Anadolu'nun en önemli aksı Gaziantep'in bulunduğu akstır. Neden? Burada Fırat Nehri var, suyun olduğu yere medeniyet geliyor. Roma, Hitit, Osmanlı ve İslam medeniyetlerin en güçlü eserleri burada yer almaktadır. Bu eserler, İpek Yolu aksında kalkınma ve göç yolu olmuştur" dedi.

Dünyanın en büyük network ağı olan UNESCO'ya üye olmanın gerektiğini gördüklerini aktaran Şahin, “İlk onayımızı Gastronomi alanında aldık. Türkiye'de ilk kez bir şehir bu alanda 'ben varım' dedi. Dünya mutfağıyla yarıştık. Yöresel bayram yemeğini, düğün yemeğini, toprağı, güneşi, bize ait baharatları, fıstık başta olmak üzere yerel ürünlerimizi, soframıza lezzet veren farklılıklarımızın hikâyesini anlattık. Önce rapor hazırladık, sonra tattırdık. Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan UNESCO'nun ana binasında acımızın ne kadar acı, tatlımızın ne kadar tatlı olduğunu gösterdik. Zeugma müzesinde yer alan Çingene kızımız tam bir şaheser. Büyükşehir belediyemizin bünyesinde kurduğumuz 9 müzemiz var, şehrimize gelen insanlar, burada tarihin izlerini ve lezzetini tadınca buranın farklılığını fark ediyor. Bir de alan genişliği ve tür sayısı bakımından Dünya'da dördüncü, Avrupa'da üçüncü, Türkiye'de ise ilk sırada bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçemiz var. Türkiye'nin ilk Safari Parkı ve Zooloji Müzesiyle çekim gücü oluşturduk. Kasteller ve livasları da bir yıl içerisinde UNESCO geçici listesine aldırdık. Yerin altı da ve üstü de 'tarih' dedik. Geçmişte su nasıl kullanılmış, her dönemin teknolojisinden nasıl faydalanılmış, kirli ve temiz suyu birbirinden ayırarak nasıl suyun üzerinden insanları sosyalleştirmişiz bunu anlattık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!