Tekstil Mühendisliği Tercihin Gözdesi

Güncelleme Tarihi:

Tekstil Mühendisliği Tercihin Gözdesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 12:27

TÜRKİYE’NİN İNGİLİZCE EĞİTİM YAPAN İKİ MÜHENDİSLİĞİNDEN BİRİSİ OLAN GAÜN TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ, YENİ MÜHENDİS ADAYLARINI BEKLİYOR

Türkiye’nin İngilizce eğitim yapan iki mühendisliğinden birisi olan GAÜN Tekstil Mühendisliği, yeni mühendis adaylarını bekliyor
Türkiye’nin İngilizce eğitim veren iki tekstil mühendisliği bölümünden birisi olan GAÜN Tekstil Mühendisliği Bölümü, gerek kaliteli eğitimi, gerekse iş imkanlarıyla bu tercih döneminin gözde bölümlerinden olacak. Tekstil Mühendisliği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Topalbekiroğlu, “Sanayiciler bizden mühendis istiyor. Gönderecek mühendis bulamıyoruz. Bölümümüzü tercih eden öğrencilerimiz çifte diploma alma şansına sahipler” dedi.
ÇİFTE DİPLOMA ŞANSI
Türkiye’deki üniversitelerde 16 tekstil mühendisliği fakültesi bulunduğunu, bunlardan yalnız GAÜN Tekstil Mühendisliği ile bir başka tekstil mühendisliğinin İngilizce eğitim yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Topalbekiroğlu, “Bölümümüzü bitiren öğrencilerimiz, yabancı dil avantajını kullanarak iş bulma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacaklar. Ayrıca, öğrencilerimize aynı anda iki bölüm bitirme şansı veriyoruz. Yani, çift ana dal, yan dal uygulamasıyla öğrencilerimiz hem makine mühendisliği, hem de endüstri mühendisliği diploması alabiliyorlar” dedi.
YURT DIŞI EĞİTİM İMKANI ÇOK
GAÜN Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği öğrencilerinin yurt dışı eğitim imkânlarının oldukça çok olduğuna işaret eden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Topalbekiroğlu, “Yurt dışına gönderdiğimiz öğrencilerimiz, Almanya, Romanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde bir yıl eğitim alıyor. Bu öğrencilerimizin tüm masraflarını da AB fonlarından karşılanıyor. İntörn mühendisliği uygulamamız var. Bu kapsamda, sanayiye intörnlük için giden öğrencilerimizin yüzde 80’i uygulama için gittikleri yerlerde teskere bıraktı. Yani işini bulup orada çalışmaya başladı. Bu, gençlerimizin iş bulmak için kıyasıya bir mücadele verdiği günümüzde çok önemli bir kazanımdır” diye konuştu.
Prof. Dr. Topalbekiroğlu, bölüm olarak birçok ulusal ve uluslararası projede ödül kazandıklarını, birçok projeye ortak olarak imza attıkları vurguladı.
Tekstil Mühendisliği’nin Gaziantep ile uyuştuğunu, çünkü Gaziantep’teki 300’ün üzerinde halı firmasında dünyanın halı ihtiyacının yüzde 60’ının dokunduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Topalbekiroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Bölümümüzün mezunları aralarında Lacost, LC Wkiki, SANKO gibi Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarında iş buluyor. İplik, nonwomen ve halı üretiminde Türkiye ve dünyada ciddi bir söze sahip olan Gaziantep Üniversitesi’nden mezun olan tekstil mühendislerimiz, fabrikalarda ve ticari hizmet veren kurumlarda satışta planlamada, araştırma geliştirmede, satın alma başta olmak üzere her birimde çalışabilecek kapasitede kişiler olarak yetiştiriliyor. Ayrıca, kendi işinizi de kurma şansınız çok yüksek.”
İŞ BULMA ŞANSI EN YÜKSEK BÖLÜMLERDEN BİRİSİ
Dünya’da insanın var olduğu sürece tekstilin kesinlikle bitmeyeceğini belirten Topalbekiroğlu, “Çünkü SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun dediği gibi, ölene de, doğana da tekstil lazım. Dolayısıyla insan var olduğunda tekstil hiçbir zaman bitmeyecektir” dedi.
Türkiye’de 16 tekstil mühendisliği bölümü bulunmasına karşın, diğer dallarda çok sayıda eğitim veren kurum olduğuna işaret eden Prof. Dr. Topalbekiroğlu bunun bir avantaj olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:
“Çünkü diğer mühendisliklerden çok sayıda var ama tekstil daha az. Tekstil mühendisliği eğitimi almanız demek, şansınızın daha fazla olması demek. Daha iyi işler bulmanız anlamına geliyor. Dünya’ya baktığınızda Amerika’da North Caroline Üniversitesi var. Dünyanın en iyi üniversitesi. Şuanda iki öğretim üyemiz bu üniversitede doktoralarını yaptı ve bizde öğretim üyeliği yapıyorlar. Kökenimize baktığımızda biz de ODTÜ’lüyüz. Bölümümüzün dışında Uygulama Merkezimiz var. Burada küçük bir işletme bulunuyor. Öğrencilerimiz bütün makineleri tanıyıp, her şeyini öğrenebiliyor. Fakültemiz, lisan üstü eğitim imkânı olan sayılı üniversitelerden birisidir. Lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin tüm isteklerine cevap verecek laboratuvarlara sahibiz. 262 lisans, 39 yüksek lisans ve 8 doktora öğrencimiz var. Laboratuvar imkânları olarak hiçbir üniversitede olmayan imkânlarımız var. Abdulkadir Konukoğlu Araştırma Geliştirme Merkezi, günlük bir ton iplik üretme kapasitesi sahip. Burada amaç üretimden çok, öğrencilerimizin 9 bin metrekarelik bir kapalı alanda eğitimlerini uygulamalı olarak alabilmektedir. Cihaz yönünden oldukça zenginiz. Öğrencilerimiz lisans eğitimi boyunca cihazları tanımak ve kullanma şansına sahip oluyorlar. Tüm bu avantajları nedeniyle Gaziantep Üniversitesi Tekstil Mühendisliği’nin öğrencilerimizin üst sıralarda yer verdiği, gözde tercihlerinden birisi olacağını ümit ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!