Suriyeli Sığınmacı Genç Kızın İmdadına Dr. Mirkelam Yetişti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 17:10

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı ailesiyle birlikte Türkiye’ye sığınmacı olarak gelen ve Gaziantep’e yerleşen 18 yaşında ki Eryet Şıharab Suriye’de bir gözünden geçirdiği keratokonus ameliyatının başarısız olmasının ardından, ikinci gözü Mirkelam Tıp Merkezi’nde Operatör Doktor Hüseyin Mirkelam tarafından ameliyat edildi.
İç savaşın yaşandığı ülkesinde kısıtlı imkanlarla bir ameliyat geçirdiğini ifade eden genç kız, yapılan ameliyat sonrasında gözünde sorunlar oluştuğunu ve ameliyat edilen gözünün görme yetisini yitirdiğini söyledi. Tavsiye üzerine Mirkelam Tıp Merkezi’ne giderek sorununu Dr. Hüseyin Mirkelam’a anlattığını ifade eden Suriyeli sığınmacı Eryet Şıharab ameliyat için parası olmadığını da söyledi.
Her türlü masrafın Mirkelam Tıp Merkezi tarafından karşılanarak ikinci gözüne yönelik ameliyatın gerçekleştirildiğini, yapılan bu ameliyatın hastalığı durdurma yönünde olduğunu ve bir yıl sonra halka tedavisi uygulanarak sağlığına kavuşacağını ifade edildi. Ameliyat için anne ve babasıyla birlikte Mirkelam Tıp Merkezine gelen Suriyeli sığınmacı Eryet Şihbaba’nın heyecanı gözlerinden okunurken, anne ve babasının da kızlarının sağlığına kavuşması için Mirkelam Tıp Merkezinin kendilerine büyük imkanlar sağladığını belirterek, “Kızımız Suriye’de zor şartlar altında bir gözünden ameliyat oldu. Doktorlar kendisine keratokonus teşhisi koydu. Yapılan ameliyat başarısız oldu. Kızımız günlük yaşamını tek başına idame edemez hale geldi. Sürekli birilerinin yardımıyla yaşamını sürdürüyordu. Mirkelam Tıp Merkezi’nin bu ameliyatlardaki başarısını duyduk ve çevremizin tavsiyesiyle geldik. Dr. Hüseyin Mirkelam yapılan muayene sonrasında Suriye’de konulan keratokonus teşhisinin doğru olduğunu, sol gözünün acilen cross-link tedavisine ihtiyaç duyduğunu ve yapılacak ameliyatın ardından bir yıl sonra halka tedavisiyle hastanın normale döneceğini söyledi. Kendisi bizden hiçbir ücret almayacağını da belirtti. Zaten paramızın olmadığını söyledik. Bugün kızımıza Mirkelam Tıp Merkezi’nde cross-link uygulaması başarılı bir şekilde yapıldı. Kızımızın sağlığına kavuşacağına inanıyoruz. Bizlere sağladığı desteklerden dolayı da Mirkelam Tıp Merkezine ve Dr. Hüseyin Mirkelam’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.
SURİYELİ GENÇ KIZ SAĞLIĞINA KAVUŞACAK
Dr Hüseyin Mirkelam ise, önceden Suriye’de yapılan uygulamanin hastada yeterli sonuç vermediğini, kendilerinin hastanın sol gözüne Cross-link uygulaması yaparak hastalığın ilerlemesinin durdurulduğunu, bir yıl sonra ise halka tedavisiyle hastanın sağlığına kavuşması için gerekli ameliyatı yapacaklarını” ifade etti.
"KERATOKONUS TEDAVİ EDİLEBİLEN BİR GÖZ HASTALIĞIDIR"
Keratokonus tedavisi hakkında da bilgi veren Dr. Hüseyin Mirkelam, "Gözümüzün en ön tabakasını kornea denilen saydam tabaka oluşturur. Kornea tabakası; cisimleri net olarak görebilmemizi sağlayan, gözün kırma derecesini belirleyen en önemli optik unsurdur. Kornea normalde belirli bir dışbükeyliğe sahiptir. Keratokonus hastalarında ise korneanın dışa doğru olan şişkinlik miktarı giderek artar, yani kornea öne doğru sarkar. Doğuştan kazanılan bir özellik olarak kornea dışbükeyliğindeki artış, keratokonus hastalarında astigmata neden olur. Bu gruptaki hastalarda meydana gelen astigmat, kornea yüzeyinin üst ve alt kadranında simetrik olmadığı, kontakt lens ya da gözlükle tam düzeltilemediği için görme kalitesini ileri derecede etkileyebilir ve hayat kalitesini düşürebilir" dedi.
Suriyeli genç kıza da aynı tedavinin uygulanacağını belirten Dr.Mirkelam, hastanın sağlığına kavuşması için Mirkelam Tıp Merkezi’nin bütün imkanlarının seferber edileceğini de sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!