Sarıkaya Ve Çevre Köyler İçme Suyuna Kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Sarıkaya Ve Çevre Köyler İçme Suyuna Kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 13:39

UZUN YILLARDIR SUSUZLUKTAN DOLAYI İNSANLIK DRAMI YAŞANAN BİRÇOK KÖYÜ NİHAYET SUYA KAVUŞUYOR.

Uzun yıllardır susuzluktan dolayı insanlık dramı yaşanan Sarıkaya ve çevre köyler, nihayet içme suyuna kavuştu.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın çabaları sonucu yüzlerce defa vurulan sondajların ardından köylüler nihayet içme suyuna kavuştu. Onlarca köy eşek sırtında su taşımaktan kurtulurken bu bölgede yaşayan yaklaşık beş bin kişi suya kavuştu. Artık Sarıkaya, Emirhaydar, Yaylacık, Beydilli, Çakallı ve Gökçepayam köylerinde her evin mutfağından içme suyu akıyor. Sarıkaya köyünde düzenlenen törenle açılışı yapılan içme suyu tesisi köylüyü sevince boğarken köy girişinde davullar ve halaylarla karşılanan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan duygulu anlar yaşadı. Suya kavuşma sevinciyle bayram coşkusu yaşayan köylüler, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ı kucaklaşarak sevgi gösterilerinde bulundu. “Su hayattır ve susuz yaşamak çok zor bir şey” diyen köylü kadınlar, “Uzun yıllardır vurulan sondajlarla suya bir türlü kavuşamadık. Sürekli hayvan sırtında evimize su taşıdık. Karda, çamurda, yazın kavurucu sıcağında bu çileleri çektik. Ama artık AK Parti Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan’ın ısrarcı girişimleri sonucunda vurulan sondajlardan birisinde bütün köylere yetecek su bulundu. Bugün evimizin musluklarından su akıyor, hayat akıyor. Allah vesile olanlardan razı olsun. Allah AK Parti Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan’dan ve Araban Belediye Başkanımız Mehmet Özdemir’den Allah razı olsun” dediler.
Köylerde suyun çok önemli olduğuna dikkat çeken AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Sarıkaya Köyü ve civar köylerde uzun yıllardır sondaj çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini ancak verimli suya bir türlü ulaşılamadığını, ısrarcı takip sonucunda gerekli potansiyele sahip bir su kaynağı bulunduğunu ifade ederek” artık bu bölgedeki gurup köylerin de su sıkıntısı bitmiştir” dedi.
Erdoğan konuşmasında, “Analarımız, bacılarımız hayvan sırtında su taşımaktan kurtarılmıştır. Bundan sonra her şey daha güzel olacak” dedi.
Köy suyu açılış töreninin ardından köyde geçekleştirilen bir düğüne katılan eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Biz vatandaşımızın acı gününde, güzel gününde, mutlu gününde, yokluğunda ve varlığında yanındayız” dedi. Köy halkıyla sohbet eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, daha köylülerle vedalaşarak Köklüce ve Hisar köylerinde incelemeler yaparak taziye ziyaretlerinde bulunup ve düğünlere katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!