Sanibey Barajı ve HES'e ziyaretler

Güncelleme Tarihi:

Sanibey Barajı ve HESe ziyaretler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 09:48

Sanibey Barajı ve HES'e ziyaretler

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- ENERJİ sektöründe özel sektörün en önemli yatırımları arasında bulunan Sanibey Barajı ve Hidroelektrik Santralı (HES), mesleki kuruluşlar ve üniversitelerin ziyaret programlarında sıklıkla yer alıyor.
Sanko Holding şirketlerinden Sanko Enerji tarafından Adana’nın İmamoğlu ve Aladağ ilçeleri arasında, Seyhan Nehri üzerine inşa edilen Sanibey Barajı ve HES’e teknik inceleme gezisi yapan Adana Makina Mühendisleri Odası ve Çukurova Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesi öğrencileri, uzmanlar tarafından bilgilendirildi. 
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Saffet Aysun ve 50 öğrenci de barajda teknik gezi yaptı. Dolusavak, enerji su alma yapısı, şalt sahası ve enerji iletim hatlarına ilişkin sunum yapılan öğrencilere, enerji santrali kumanda merkezi ve makinalar hakkında da bilgi verildi.
Sanko Holding'in enerji sektöründeki şirketi Sanko Enerji tarafından Adana'nın İmamoğlu ve Aladağ ilçeleri arasında, Seyhan Nehri üzerinde adeta dünya rekoru kırılarak bin 250 günde inşa edilen Sanibey Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), Seyhan'a takılan inci gerdanlık olmakla kalmayıp, aynı zamanda azmin ve çabanın sembolü olarak değerlendiriliyor.
317 MW kurulu gücü bulunan Sanibey Barajı ve HES, gurur veren örnek yatırım olarak Adana'dan Türkiye'ye enerji sağlıyor. Türk mühendis ve işçisinin emeği ile 3,5 yılda ortaya çıkarılan bu eser, SANKO'nun olduğu kadar, Adana'nın da önemli projelerinden birisi. Planlama ve proje başta olmak üzere tüm işlemler Türk mühendis ve firmaları tarafından gerçekleştirildi.
Rezervuar hacmi 643 milyon metreküp, rezervuar alanı 14.3 kilometrekare olan Sanibey Barajı ve HES sayesinde yılda 525 bin ton karbondioksit atmosfere salınmadan enerji üretiliyor. Sanibey Barajı ve HES sayesinde 2 milyon ağacın 'işi kolaylaştırılırken', 555 bin hanenin elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanıyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!