Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Ödülleri

Güncelleme Tarihi:

Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Ödülleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 15:35

Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Ödülleri

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'in Şehitkamil Belediyesi tarafından kente kazandırılacak olan Sanat Merkezi’nin projesi için düzenlenen Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’nda dereceye giren mimarlara ödülleri verildi.

Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep’e kazandırılacak olan Sanat Merkezi’nin mimari projesi için geçtiğimiz aylarda düzenlenen Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışmasına katılan 66 proje jüri üyelerinin elemeleri sonucuyla birinci, ikinci ve üçüncüsü seçildi. Yüksek Mimar Orkun Özüer’in ekibi birinci olurken, Yüksek Mimar Hakan Deniz Özdemir ve ekibi ikinci, Mimar Cihan Sevindik ve ekibi ise üçüncü oldu. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Hasan Özgür Girişken, jüri üyeleri ve dereceye giren mimarlar katıldı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, törende şunları söyledi:

"Şehrimize yapılacak olan bu yapının gerçek manada yorum neticesinde nitelikli bir proje çıkmasını amaçladık. Bunun katılımının sadece yerelde kalmasını istemedik ve ulusala çıkmasını istedik. Bu konuda başta kurumsal iş birliği çerçevesinde Mimarlar Odası'nın vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum."

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 66 proje arasından birinci seçilen Yüksek Mimar Orkun Özüer’in ekibine 50 bin, ikinci seçilen Yüksek Mimar Hakan Deniz Özdemir ve ekibine 40 Bin, üçüncü seçilen Mimar Cihan Sevindik ve ekibine ise 30 bin ödül verdi. Dereceye giren diğer proje sahiplerine de mansiyon ve satın alma ödülü verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!