Şair, Yazar Ve Psikiyatr Prof. Dr. Kemal Sayar HKÜ’de

Güncelleme Tarihi:

Şair, Yazar Ve Psikiyatr Prof. Dr. Kemal Sayar HKÜ’de
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2015 17:29

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (HKÜ) PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ VE HKÜ KIT (KALYONCU INSTİTUTE OF TECHNOLOGY) ÖĞRENCİ KULÜBÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MERHAMET DEVRİMİ” KONFERANSI 27 MART 2015 TARİHİNDE HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE (KKM) YAPILDI.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Psikoloji Bölümü ve HKÜ KIT (Kalyoncu Institute of Technology) Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen “Merhamet Devrimi” Konferansı 27 Mart 2015 tarihinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (KKM) yapıldı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi KKM’de, Psikoloji Bölümü ve KIT Kulübünün düzenlemiş olduğu konferansa, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Sayar konuşmacı olarak katıldı.
Konferansa, HKÜ Mütevelli Heyeti Danışmanı Songül Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.
Konferansın açış konuşması Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz tarafından yapıldı. Yılmaz, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü ve KIT Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen “Merhamet Devrimi Konferansı”na hepiniz hoşgeldiniz. Türkiyenin önde gelen Psikiyatrisi Kemal Sayar beye hoşgeldiniz diyor, kendilerine üniversitemize teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Prof.Dr. Kemal Sayar, “Merhamet duygusunun temelleri çocuğun anne ve babasıyla ilk etkilişimlerinde atılıyor. Sevildiğimizi ve güvende olduğumuzu hissettiğimizde ve başkalarına da güven duyduğumuzda, nezaket ve yardımseverlik artıyor. Çocukluğumuzun ilk günlerinden itibaren oluşmaya başlayan bağlanma şekillerimiz, ilerleyen yaşlarla diğer insanlarla birlikte kurduğumuz ilişkilerin derinliğini ve samimiyetini etkiler. Başka insanlarla kurduğumuz ilişkilerin ilk kalıpları yani ne kadar güven duyduğumuz, ne ölçüde empati gösterebildiğimiz, ilk çevrelerimiz tarafından belirlenir. Kendini bilmek için kişinin önce kendi dışına çıkabilmesi, dünyayı keşfetmesi ve sonra bu bilgiyle kendine bakması gerekir. Merhametimiz yoksa kalbimiz yok demektir veya kalbe dönüş için başka bir fırsatımız kalmamış demektir. İyi insanlar olmak için hiçbir fırsatımız kalmamış demektir. Merhametimize, merhamete sahip çıkalım diyorum çünkü onun ötesinde bir yol yok, bir köy yok. Bir merhamet devrimine her zamankinden fazla ihtiyacımız var” diyerek konuşmasına devam etti.
Konferans’ın sonunda Prof.Dr. Kemal Sayar’a HKÜ plaketi takdimi yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!