Royal Halı Gaziantep "kıl payı" kaçırıyor

Güncelleme Tarihi:

Royal Halı Gaziantep kıl payı kaçırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 12:00

- Lig'e iyi başlangıç yapmasına rağmen devamını getiremeyen Royal Halı Gaziantep, son 4 haftada 2 galibiyet elde etti, 2 maçı da birer puanla kaybetti - Kulübün genel menajeri Dai: "Son 2 mağlubiyette basit ve bize yakışmayacak hatalar yaptık ama buna son vermek istiyoruz"

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Royal Halı Gaziantep, son 3 haftada kaybettiği 2 maçı birer puanla kaçırdı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Gaziantepli sporseverlerin "potanın ağaları" diye nitelendirdiği Royal Halı Gaziantep, ilk 2 haftada Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker gibi güçlü rakipleri karşısında aldığı galibiyetle taraftarlarına umut verdi.

Sonraki haftalarda istenilen sonuçları almakta güçlük geçen Gaziantep ekibi, geride kalan 13 haftada 5 galibiyet elde edip 18 puan topladı. Bu sonuçla puan sıralamasında 12. sırada yer edinen mor-sarılı takım, son 4 haftadır aldığı sonuçlarla ve sergilediği performansla taraftarını sevindirdi.

10. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 78-49 yenen Güneydoğu temsilcisi, takip eden haftalarda ise Rönesans TED Ankara Koleji'ne 113-112 yenildi, Uşak Sportif'i ise 84-81 mağlup etti. Royal Halı Gaziantep son olarak da Banvit'e 70-69 yenildi.

Haberin Devamı

Son haftalarda alt sıralardan kurtulma hesabı yapan "potanın ağaları", kaybettiği son 2 maçı kıl payı kaçırmanın üzüntüsünü yaşıyor.

-"Bize yakışmayacak hatalar"

Royal Halı Gaziantep Kulübü Genel Menajeri Boray Dai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyi bir ekip olmalarına rağmen bazı maçlardan kötü sonuçlar aldıklarını söyledi.

Son haftalarda galibiyeti son saniyelerde kaçırdıklarını anlatan Dai, "Ligin 9. haftasına kadar hep sakatlıklarla boğuştuk. Antrenmanları takım halinde yapamadık. Aslına bakarsak yeni yeni tam kadro çalışabiliyoruz" dedi.

Daha iyi mücadele eden bir takım haline gelmeye çalıştıklarını ifade eden Dai, ligin ilk yarısı tamamlandığında galibiyet sayılarını 7'ye ulaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Son 2 mağlubiyette şanssızlığın da etkili olduğunu aktaran Dai, şöyle konuştu:

"Özellikle son 4 haftada iyi mücadele ettik. Dolayısıyla 2 galibiyet elde ettik ama bu süreçte canımızı en çok sıkan şey kaybedilen 2 maç oldu. Çünkü hakikaten çok fazla emek verdiğimiz maçları kıl payı kaçırdık. Son 2 mağlubiyette basit ve bize yakışmayacak hatalar yaptık ama buna son vermek istiyoruz. İnşallah bu şanssızlıklar son bulur ve puan cetvelindeki olmamız gereken yere ulaşırız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!