Güncelleme Tarihi:
GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, şair ve akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç, düzenlenen söyleşide başarının sırlarını anlattı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kendirli Gazi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Prof. Dr. Genç tarafından verilen “Başarıyı yakalamak' söyleşisine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı. Söyleşiye hayatından kesitler anlatarak başlayan Genç, aynı zamanda fotoğraf çektiğini belirterek, her fotoğrafın bir ayna olduğunu söyledi.
Çile çekmeden başarı olmayacağını aktaran Genç, “Çilesiz büyük başarılara imza atmayı kesinlikle düşünmemelisiniz. Mutlaka çilesini çekmemiz gerekiyor. 3 kavram çok önemlidir insan hayatında; tedric (adım adım gitmek), tecvit (yenilenmek), tecrid (soyutlama) eski dilde çok hoşuma giden kelimeler" dedi.
Başarının kabukta değil özde olduğunu ve ünlü yazar Balzac’ın 'Bilginin ve çalışmanın kölesi olmadıkça başarının efendisi olamazsınız' sözünü hatırlatan Genç, zamanın çok iyi değerlendirilerek çalışılması gerektiğini vurguladı.
Başarının basit bir kavram olmadığına dikkati çeken Genç, şöyle konuştu:
“Biz mirasyedi olamayız. Atalarımızın yaptıkları üzerine daha fazla koymak mecburiyetindeyiz. Çünkü bizim atalarımız inanılmaz, güzel ve muhteşem şeyler yapmıştır. Ve başarı atalarımızın yaptıklarından daha fazlasını yapmaktan geçer. Bu ülke insanının iki ırmaktan birisi olmaya ihtiyacı var. Hangisi? Dağların, taşların arasından sarp yamaçlardan akıp, ama bir denize ulaşan bir ırmak olmaya mecburuz. Bizim artık mirasyedilik dönemimiz bitti. İşte çemberimizi görüyorsunuz. Bizi nasıl yerle, yeksan etmek istediklerini görüyorsunuz. 1. ya bütün bunları bir uçurum kabul eder, bütün bunların arasında başımızı taştan taşa vura vura daha büyük bir şeyi organize eder kurarız bu topraklarda, ya da birer miras yedi gibi tarihin kara sayfalarına gömülür gideriz."
Başarı için elini taşın altına koymanın, plan, program ve risk almanın önemli olduğuna dikkati çeken Genç, hayatımızın bir haritası olması gerektiğini aktardı. Bilgi ve istek olmadan başarının olmayacağın, yeteneğin ise kendine gelme işi olduğunu ifade eden Genç, Türkiye’nin kaynağa değil, malumat bilgiye dayalı dönüştüğü bir ülke olduğuna işaret etti.
FOTOĞRAFLI