Pastacılığın püf noktalarını öğreniyorlar

Güncelleme Tarihi:

Pastacılığın püf noktalarını öğreniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 14:03

Pastacılığın püf noktalarını öğreniyorlar

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- ŞEHİTKAMİL Belediyesi, kadınlara yönelik açtığı pastacılık kursunda pasta, kurabiye ve çeşitli hamur işlerinin püf noktalarıyla ilgili bilgiler veriyor. Mesleki eğitimlere yönelik kursları başarıyla tamamlayan kadınlar, öğrendikleri bilgilerle işletme açıyor.
Şehitkamil Belediyesi, ilçe sınırları içinde yaşayan kadınların hayatını kolaylaştırmak adına çok sayıda önemli projeyi uygulamaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi Bülbülzade Aile Merkezinde açılan Temel Pastacılık Kursu, ev hanımlarının daha lezzetli pastalar yapabilmelerine olanak sağlıyor. Ev hanımları, pasta yapımında önemli püf noktaları, eğitmenlerden uygulamalı olarak öğrenme fırsatı elde ediyor. Bir yandan lezzetli pasta yapımını öğrenen kadınlar diğer yandan da kurs ortamındaki arkadaşlıklarıyla daha fazla sosyalleşebilme olanağı buluyor. Şehitkamil Belediyesi Bülbülzade Aile Merkezi'nde açılan Temel Pastacılık Kursu'na katılan kadınlar, sağlanan olanakların kendilerini memnun ettiğini ifade etti. Kadınlara, işletme sahibi olmaları için gereken bilgi ve beceriyi kazandırmak için verilen eğitimler sonunda isteyen kadınlar işletme açabiliyor.
Yeni şeyler öğrenmek amacıyla kursa başladığını belirten kursiyer Nergis Tüzüngüven, "Boşa geçirdiğim zamanları değerlendirmek, yeni bir şeyler öğrenmek için bu kursa katıldım. Kursta, çok güzel bir ekip çalışması yapılıyor. Pasta yapmayı hepimiz biliyoruz ama burada püf noktalar öğreniyoruz. Evdeki, çok farklı malzemeleri nasıl değerlendirebileceğimizi öğreniyoruz. Bu durumdan çocuklarım ve eşim çok memnun. Ben de çok memnunum. Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Hocamız bize pasta yapmayı çok güzel şekilde anlatıyor. Kursa sonuna kadar devam edeceğim" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!