Oba Makarna tesislerine övgü

Güncelleme Tarihi:

Oba Makarna tesislerine övgü
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 09:41

Oba Makarna tesislerine övgü

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - TÜRKİYE'nin dört bir yanından gıda sektörüyle ilgili eğitim alan öğrenciler ve akademisyenler Oba Makarna üretim tesislerini ziyaret ediyor. Son olarak Oba Makarna tesislerini ziyaret eden diyetisyenler, üretimin bütün aşamalarını gözlemledi ve tesisin Türkiye adına gurur verici olduğunu ifade etti.

Sanko Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri Oba Makarnada incelemeler yaparak üretimin bütün safhaları hakkında uzmanlardan bilgi aldı. Dünyanın ikinci Türkiye’nin en büyük makarna üretim tesislerine sahip olan Oba Makarnayı ziyaret eden Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri makarna üretimiyle ilgili merak ettikleri konuları bütün ayrıntılarıyla incelerken, Oba Makarna'nın Gaziantep’te bulunmasından dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.

Tahıl ürünleriyle ilgili derslerine konu olan makarna üretimi hakkında bilgi almak için Oba Makarnayı ziyaret ettiklerini ifade eden Sanko Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Budak, "Gıda sanayi Gaziantep’te büyük bir gelişim içerisinde. Bugün dünyanın ikinci Türkiye’nin en büyük makarna üretim tesisi olan Oba Makarnada öğrencilerimiz üretim sürecini izledi. Öncelikle bizi fabrikalarında ağırlayan, kabul eden, makarna üretim sürecini öğrencilerimizin görmesine imkân tanıyan Oba Makarna çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Sanayi kuruşları ve özellikle üretim sektörü mutfağını kolay kolay açmaz. Ama Oba Makarna modern ve hijyenik tesislerini bizlere gururla açtı. Öğrencilerimiz gelecekte insan sağlığıyla ilgili önemli bir meslek sahibi olacaklar. Türkiye’nin makarna üretiminde geldiği noktayı görmeleri, üretimini bütün aşamalarını yakından incelemeleri, makarnanın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini bizzat üretimi gerçekleştiren mühendislerden öğrenmeleri elbette bizler ve öğrencilerimiz için önemli kazanımlardır" diye konuştu.

Diyetisyen adayı öğrenciler de Oba Makarna üretim tesislerinden çok etkilendiklerini, makarna ile ilgili bilmedikleri birçok konuyu bizzat konunun uzmanlarından öğrendiklerini ve üretimin bütün safhalarını yakından inceleme şansı yakaladıklarını ifade ederek kendilerine sağlanan bu imkandan dolayı Oba Makarna yetkililerine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!