NTO Başkanı Özyurt, TOBB toplantısında

Güncelleme Tarihi:

NTO Başkanı Özyurt, TOBB toplantısında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 11:40

NTO Başkanı Özyurt, TOBB toplantısında

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ve Deniz Ticaret Odaları Konseyleri Müşterek Toplantısı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile Konsey Başkanları ve üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Düzenlenen toplantıya Nizip Ticaret Odası’nı temsilen Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret Odaları Konsey Üyesi Mehmet Özyurt da katıldı.

Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konseylerin, Türkiye’deki tüm ticaret, sanayi, denizcilik ve tarım-hayvancılık sektörlerini temsil ettiğini, 81 ilde ekonominin kılcal damarlarını oluşturduklarını, böylece olumlu veya olumsuz her iktisadi gelişmeyi anında gördüklerini söyledi.

Konseylerdeki bilgi birikimi ve tecrübenin, ekonomi yönetimi açısından fırsat olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Bu salonda gördüğünüz ortam kamu idaresinde hızlı ve etkili kararların alınabilmesi için, büyük bir imkândır. İşte burada, bunu bilen ve bizzat yaşamış olan, bu camiadan çıkmış ve şimdi reel sektörden sorumlu makamlara gelmiş, kıymetli devlet adamlarımız bulunuyor. Toplantımızı onurlandıran iki değerli bakanımıza, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi’ye ve Gümrük-Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ye, camiam adına teşekkür ediyorum. Her iki Bakanımız da sağ olsunlar. Özel sektör olarak kendilerinden hep destek gördük. Kapılarını hep açık gördük. Sıkıntılarımızı, problemlerimizi rahatlıkla ilettik, birlikte çözüm aradık" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında bugüne kadar 1 milyon 488 binin üzerinde istihdam sağlandığını ifade etti. Gizlice devlete sızan FETÖ üyelerinin iş dünyasını da "boş bırakmadığına" işaret eden Tüfenkci, "Bunları kamuda yuvalandıkları yapılardan söküp atıyoruz. Bundan sonraki sızma teşebbüslerine karşı da uyanık olmamız gerekiyor. Odalar ve borsalar camiasının bu konuda gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tüfenkci, oda ve borsa seçimlerinin yaklaştığına dikkati çekerek, seçimlerin adil rekabet şartları altında, demokratik bir ortamda ve şeffaf şekilde gerçekleşmesine büyük önem verdiklerini kaydetti. Bu amaçla gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Tüfenkci, "Mevcut yönetimlerin ve yeni adayların, ekiplerin ve projelerin adil rekabet ortamında kardeşçe yarışacağı ve sonuçları itibarıyla ülkemiz için hayırlara vesile olacak bir seçim dönemi diliyorum" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise Bakanlık bürokratlarının teşvik ve destekler konusunda bilgilendirmek üzere bazı illerde şirketleri ziyaret ettiklerini bildirerek, kağıdın üzerinde gördükleri tüm unsurları yerinde görme fırsatı yakaladıklarını anlattı.Bürokratların bu hafta Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adıyaman'da 250 firmayı ziyaret edeceklerini bildiren Zeybekci, bunların kendileri için beslenme toplantıları olduğunu dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!