Nizip Ticaret Odası Nto Başkanı Özyurt’tan , Seçim Sonucu Değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Nizip Ticaret Odası Nto Başkanı Özyurt’tan , Seçim Sonucu Değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2015 15:42

NTO BAŞKANI ÖZYURT “TÜRKİYE DEMOKRATİK BİR SEÇİM SÜRECİNİ DAHA GERİDE BIRAKTI”

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt dün gerçekleşen genel seçim sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, seçim sonuçlarının sosyal ve ekonomik beklentiler çerçevesinde ele alınması gerektiğini ifade etti.
Başkan Özyurt, Türkiye’nin demokratik bir seçim sürecini daha başarıyla geride bıraktığını belirtti. 1 Kasım seçimlerini sadece demokrasinin bir gereğinin yerine getirilişi şeklinde değerlendirmemesi gerektiğini anlatan Özyurt, seçim sonuçlarının aynı zamanda sosyal ve ekonomik beklentiler çerçevesinde de ele alınması gerektiğini ifade etti. Özyurt, "Türkiye’nin, kalkınma hedefine ulaşabilmesi için 1 Kasım’dan sonra ülkenin birinci gündem maddesi terör ve ekonomi olması gerekmektedir. Tüm partiler el ele vererek bugün Türkiye’nin en önemli sorunu haline gelen terörün, bir an önce çözülmesi ve ülkenin gerçek gündemine yani üretime ve ekonomiye bir an önce odaklanılması gerekmektedir.2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine ulaşabilmek için reel sektörü ayağa kaldıracak destekleri ve teşvikleri arttırmalıyız. Firmaların yaşadığı sıkıntılara hızla çözüm üretecek yöntemler geliştirerek reformlara önem vermeliyiz. Seçim sonucunda oluşacak hükumetin terör sorunundan kurtularak, üretime ve ekonomiye odaklanması halinde ülkemiz ekonomisinin temel taşı olan özel sektörümüze büyük katkı sağlayacaktır. Meclis’te halkı temsil etme hakkı elde eden tüm partilerin birlik, beraberlik içinde yapılması gereken çalışmaları hayata geçirmelerini arzu etmekteyiz. Meclis çatısı altında bütün vekillerimizin enerjilerini, büyük ve güçlü bir Türkiye yaratma konusunda değerlendirerek, çatışma değil uzlaşma ortamı yaratmalarını bekliyoruz. Yine bundan sonraki süreçte yeni parlamentonun kamuoyunu uzun bir süre meşgul eden yeni anayasayı mutlaka yapması gerektiğinin altını önemle çiziyoruz" dedi.
Özyurt, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında görev yapacak olan Gaziantep milletvekillerini kutlayarak 1 Kasım seçimlerinin ilçeye, bölgeye ve Türkiye’ye hayırlar getirmesini diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!