Nizip’te Fıstık Hırsızlığına Karşı Asayiş Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Nizip’te Fıstık Hırsızlığına Karşı Asayiş Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2015 17:29

GAZİANTEP'İN NİZİP İLÇESİNDE, FISTIK HIRSIZLIĞI İLE İLGİLİ ASAYİŞ TOPLANTISI YAPILDI.

Gaziantep’in Nizip ilçesinde, fıstık hırsızlığı ile ilgili asayiş toplantısı yapıldı.
Son zamanlarda artan fıstık hırsızlıkları ve bağlantılı gerçekleşen hırsızlık cinayetlerine karşı bir önlem almak amacı ile Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında, Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bir toplantı gerçekleşti.
Nizip Fıstık Hali Yöneticileri, fıstık üreticileri ve fıstık ticareti yapan esnafların katıldığı toplantıda, yaşanan hırsızlık olaylarını önlemek ve fıstık bekçilerinin güvenliklerini sağlamak amaçlı konular ı görüştüler. Gerçekleşen toplantı sonrası, Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve içinde gerekli önlemlerin yazılı olduğu duyuru metni, fıstık üreticileri ve Nizip Fıstık Hali esnaflarına dağıtıldı.
Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan duyuru metninde, şu başlıklar yer alıyor:
"-Fıstık bahçelerinizi korumak amacı ile bekçi tutarak gerekli tedbirleri güvenlik kuvvetleri ile birlikte alınız.
-Kendisine veya yakın akrabalarına ait fıstık bahçesi olmayan şüpheli kişilerden fıstık almayınız.
-Günlük piyasa değerinin altında fıstık satmaya çalışan şahıslardan fıstık almayınız.
- Çevresinde gayrimeşru işlerle uğraştığı bilinen şahısların ve 18 yaşından küçük çocuklardan fıstık almayınız ve alışveriş yapmayınız.
-Aşiret tabir edilen ve ’’başak yaptık’’ diyerek fıstık satmaya çalışan şahıslarla karşılaşılması durumunda 155 Polis İmdat veya 156 Jandarma hatlarını arayınız.
-Fıstık bahçeleri ve Fıstık Hali civarında yabancı plakalı araçlar ile şüpheli şahıslarla karşılaşılması durumlarında vakit geçirmeksizin 155 Polis İmdat veya 156 Jandarma hatlarını arayınız.
-Esnaflarımızın mağdur olmamaları amacı ile bu konularda daha dikkatli davranmaları, aksi takdirde alınan fıstığın hırsızlık malı olduğunun tespit edilmesi halinde 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi 165. Madde.Madde “Bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı veya diğer mal varlığı değerini, bu suçun işlenmesine iştirak etmeksizin, satan, devreden, satın alan veya kabul eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis ve on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır” suçundan işlem yapılacağı unutulmamalıdır."
Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıda, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman ve Asayiş Amiri Sabri Aksu hazır bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!