Mentör Adayları Fikir Geliştirme Platformunda Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Mentör Adayları Fikir Geliştirme Platformunda Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 18:32

GAZİANTEP TARGET TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİYLE TÜBİTAK İŞBİRLİĞİYLE YÜRÜTÜLEN “MENTÖRLÜK İŞ GELİŞTİRME” PROJE KAPSAMINDA PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (GAÜN) TEKNOPARK GENEL MÜDÜRÜ DR. DENİZ VURUŞKAN, AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ TAKIM LİDERİ DR. REİN RUUBEL, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TEKNOPARK VE TARGET TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UZMANLARI, GAZİANTEP DEDEMAN OTEL BEGONYA SALONU’NDA TEKNOLOJİ PLATFORMU FİKİR GELİŞTİRME TOPLANTISI İÇİN BULUŞTU.

Gaziantep Target Teknoloji Transfer Ofisiyle TÜBİTAK işbirliğiyle yürütülen ’Mentörlük iş geliştirme’ proje kapsamında Proje Yürütücüsü Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TEKNOPARK Genel Müdürü Dr. Deniz Vuruşkan, Avrupa Birliği Projesi Takım Lideri Dr. Rein Ruubel, Gaziantep Üniversitesi TEKNOPARK ve Target Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanları, Gaziantep Dedeman Otel Begonya Salonu’nda teknoloji platformu fikir geliştirme toplantısı için buluştu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AB uzmanı Funda Suran, ’Yaklaşık üç aydan beri ’BIGS’ (Business Ideas Generation Session) adını verdiğimiz fikir geliştirme toplantılarıyla ARGE ve İnovasyonda, Gaziantep Sanayisi için yapmış olduğumuz toplantıların bugün yedincisini yapmış bulunuyoruz. Bu toplantılarda önemli çıktılar elde ettik. TÜBİTAK ile birlikte yürüttüğümüz ve adına “BTAP” yani Bireysel Tecrübe Aktarım Platformu dediğimiz ve tecrübeli insanları bir araya getirdiğimiz proje ile bu kadar tecrübeli insanları bir araya getirdik. Dolayısıyla projeyi yürüten Target Teknoloji Transfer Ofisi program yetkililerine teşekkür etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı. TÜBİTAK’ın, teknoloji ve bilim alanlarında Türkiye’deki en üst kurum, çatı olduğunu dile getiren Gaziantep Teknopark Genel Müdürü Dr. Deniz Vuruşkan, “Birkaç ay içerisinde TÜBİTAK havuzunda resmi olarak hepiniz mentör olacaksınız. Bu toplantı o network ’un, bağlantının kopmaması için yapılan buluşmalardan bir tanesi. Bundan sonrada gerek fikir geliştirme gerekse arama toplantıları çalıştaylarını geliştirmek istiyoruz. Bu nedenle ki teknoloji platformunu kurmak için uzun süredir birlikteyiz” şeklinde konuştu.
Teknoparkta yürüyen ve fikir geliştirme toplantılarının hem finansörü hem de fikir çıkış noktası olan AB Projesi hakkında sunum yapan Gaziantep Teknopark Uzmanı Serap Özpolat Çete, “Gaziantep Teknopark, Target TTO ve projemizi en çok bilen grup ile karşı karşıyayız. Bu durum beni çok mutlu ediyor. Şu ana kadar 6 tane sektör çalıştayı yaptık. Sektör çalıştaylarından çıkan sonuçların yer aldığı gündemler eşliğinde teknoloji platformu toplantısı yaptık. Ve bu teknoloji platformu toplantılarına devam edilecek. 16-17 Şubatta ’Girişimcilik Günleri’, 22-23 Mart tarihinde “Innova Antep Bölgesel İnovasyon Yenilikçilik Günleri” düzenleyeceğiz. Bu projeler kapsamında Gaziantep Teknopark bünyesinde genel proje ve danışmanlık masası kurulmaya başlanmıştır” dedi. Üniversite-Sanayi İşbirliği Uzmanı Başar Kılıçparlar “Target TTO, TÜBİTAK tarafından kurulan, Gaziantep Üniversitesi yönetiminde bir kuruluş. Beş modül altında faaliyet göstermekteyiz. Bunlar, tanıtım- farkındalık, destek programlarından yararlanma, üniversite- sanayi işbirliği, fikri ve sinai mülkiyet hakları, girişimcilik ve şirketleşme faaliyetleri” diyerek, Target Teknoloji Transfer Ofisi adına bilgiler verdi.
Mentörlük Programını nasıl yürüttüklerini ve bundan sonraki süreç hakkında bilgiler aktaran Target Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanlarından ve Mentörlük Proje Koordinatörü Yürütücüsü Dr. Fatih Balcı, “TÜBİTAK tarafından Mentör Yetiştirme Programıyla ilgili Temmuz 2015 tarihinde sekiz kurumun destek almaya hak kazandığı açıklandı. Bu kurumların arasında bu destek programını almayı hak eden tek Teknoloji Transfer Ofisi olmak önemli bir başarıydı. Bu sekiz kurumdan her biri iki alanda mentörlük eğitimi vermeye hak kazanmıştır. Biz bunlardan ileri mühendislik, iş geliştirme, teknoloji tabanlı başlangıç firmalarına yönelik alanlarında mentörlük yetiştirme hakkını sahip olduk. Dolayısıyla Ağustos ayı itibariyle 250’nin üzerinde mentör aday başvurusu aldık. Şu ana kadar bunlar için iki eğitim programı açıldı. TÜBİTAK’ın mentör tanımında KOBİ’ler için 5 alanda mentör yetiştirilmesi düşünülmüştür. Bunlar; stratejik-teknolojik ürün yönetimi, ileri mühendislik ve tasarım, teknoloji tabanlı başlangıç firmalarına yönelik mentörlük, iş geliştirme ve sonradan eklenen Ufuk2020 mentörlük programları. Bu çağrının temel amacı nitelikli mentör havuzunun geliştirilmesi. Mentörlük mekanizması arayüz fonksiyonunu bilen, görmüş-geçirmiş kişiler olarak tanımlanmaktadır. Nitelikli ARGE deyince de ARGE Mentörlüğü yapan insanlar akla gelmektedir. Aslında TÜBİTAK kılcallara ulaşarak, işletmelerin fon kaynaklarının artırılması ve nitelikli ARGE’nin yapılmasını sağlayan bir mekanizma Mentör Havuzu oluşturmak istiyor” ifadelerini kullandı.
Program, Danışmanlık Uzmanı Bilal Ekmekçi ve AB Uzmanı Funda Suran’ın birlikte moderatörlüğünde katılımcıların beyin fırtınası ve düzenlenen logo yarışmasının sonuçlarının açıklamasının ardından çektirilen aile fotoğrafı ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!