Kolej Vakfı'nda barış köşesi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Kolej Vakfında barış köşesi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 13:08

Kolej Vakfı'nda barış köşesi kuruldu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri tarafından kurulan barış kösesinde sorunlar barışçıl metotlarla çözüm buluyor.

Akademik çalışmaları yanında farklı uygulamalarıyla da dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında oluşturulan barış köşesi herkesin takdirini kazanıyor. Öğrencilere birçok konuda deneyim kazandırmak ve sorun çözme davranışlarını geliştirmek istediklerini ifade eden GKV Özel Okulları Rehberlik Servisi Uzmanları Psikolojik Danışman Fatma Okuyucu ve Psikolog Gökçen Bindal, 'Barış Masası' uygulamasının okula uyarlandığını ve Kasım ayı itibariyle yürürlüğe girdiğini söyledi. Şiddet olaylarının artmasıyla barış eğitiminin kaçınılmaz hale geldiğine değinen Okuyucu ve Bindal şöyle dedi:

"Kişisel çatışmaların ve şiddetin yaşandığı toplumumuzda, okullarda barışçıl bir ortamın sağlanması, çatışma çözme becerilerinin kazandırılması kuşkusuz çok önemlidir. Bu nedenle öğrencilerimizin iletişim, empati, öfke yönetimi, problem çözme ve arabuluculuk becerilerini gelişmeye yönelik bir çok çalışma yapılmaktadır. GKV Özel İlkokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi olarak sınıf öğretmenlerimizin büyük desteğiyle ‘Barış Köşesi Projesi’ başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Sınıflarda oluşturulan Barış Köşelerini öğrenciler ihtiyaç duydukları zamanlarda kullanıyorlar. Öğrencilerimiz sorunların dürüst bir yaklaşımla, barışçıl bir şekilde halledilebileceklerini öğreniyorlar. Barış Elçisi olarak seçilen öğrenciler, arabuluculuk görevi ile Barış Köşesinin doğru şekilde kullanımına katkı sağlıyorlar. Tüm yıl sürmesi planlanan bu projeyle öğrencilerimizi hayata, iletişim becerileri gelişmiş, farklılıklara saygılı, öfke yönetimini sağlayabilen bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!