Güncelleme Tarihi:
GAZİANTEP,(DHA)- TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ile İstanbul Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen 12. Halı Tasarım Yarışması ödül törenine katılan Türkiye Halı Sektör Kurulu Başkanı ve TİM Yönetim Kurulu üyesi Salahattin Kaplan yeniliklere açık olan firmaların yenilenerek yoluna devam edeceğini, genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasının sektörün geleceği için büyük önem taşıdığını ifade etti.
İstanbul Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen 12. Halı Tasarım Yarışmasının ödül töreni renkli görüntülere sahne oldu. Finale kalan 8 eserin değerlendirmesinde jüri üyeleri arasında yer alan Gaziantepli halıcılar finalist 8 halı tasarımını oyladı. Türkiye İhracatçı Meclisi Başkanı İsmail Gülle ve TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan’ın da katıldığı ödül töreninde dereceye giren yarışmacılar ödüllendirildi. Bu yıl 12'ncisi düzenlenen yarışmada birinciliği Büşra Akçay, ikinciliği Ece Yüksel ve üçüncülüğü Fatma Büyüksofuoğlu kazandı. Finale kalan eserler büyük ilgi görürken TİM Başkanı İsmail Gülle törende yaptığı konuşmasında halı ihracatının önemine değinerek gençlerin dinazmini ve yaratıcılığını sektörlerin içerisine çekerek, onların tasarım kabiliyetini arttırmanın sektöre önemli sinerji kazandıracağını ifade etti. İstanbul Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Uğur Uysal ve yönetim kurulunu da kutlayan TİM Başkanı İsmail Gülle gerçekleştirilen yarışmanın olgunlaştığını ve genç insan iş gücünün sektöre kazandırılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.
Türkiye Halı İhracatçıları Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan İstanbul Halı İhracatçı Birlikleri tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen halı tasarım yarışması ödül törenine katılarak yarışmada finale kalan tasarımları değerlendirdi.
Dünya makine halısının yüzde ellisinden fazlasının Türkiye’de üretildiğine dikkat çeken Kaplan, dinamik bir sektör olan halıcılığa genç yeteneklerin kazandırılması için yürütülen çalışmaları desteklediklerini ifade ederek, “Halı üretiminde ülkemiz dünya sıralamalarında ilk sırada yer alıyor. Zirvedeki yerimizi koruyabilmek için sektörümüzün AR-GE ve İnovasyona önem vermesi, yenilikçi ürünler geliştirmesi ve sektöre genç dinamik yetenekli gençleri kazandırması gerekiyor. Üretimin lideri olan ülkemiz aynı zamanda halı tasarım ve modasında da belirleyici olmaya başladı. 150’nin üzerinde ülkeye gerçekleştirilen halı ihracatında ülke kültürlerine uygun halı tasarımlarının öne çıkması ve ihracat gerçekleştirilen ülkelerin kültürlerine uygun, zevklerine uygun halıların üretilmesi liderliğimizi korumamız için büyük önem taşıyor. Bugün halı üretiminin başkenti olan Gaziantep’te firmalarımızın tasarım merkezleri kurmaları ve üretimde yenilikçi ürünlere yönelmeleri sektörümüzdeki canlılığın en önemli göstergesidir. İstanbul Halı İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen halı tasarım yarışmasında görüyoruz ki gençlerimiz sektörde modanın belirleyicisi konumuna gelebilmek için önemli çalışmalara imza atmış. Yarışmacılarımızı ve yarışmanın gerçekleşmesini sağlayan İHİB başkanı Uğur Uysal’ın şahsında yönetim kurulu üyelerini ve yarışmaya destek verenleri kutluyorum” dedi.
TİM Başkanı İsmail Gülle ile birlikte finale kalan tasarımları da inceleyen Başkan Kaplan tasarımcılarla da uzun uzun sektörle ilgili sohbet ederek günün anısına hatıra fotoğraf çektirdi.
FOTOĞRAFLI