Kadın liderler Ekonomi Zirvesi'nde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kadın liderler Ekonomi Zirvesinde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 17:21

Kadın liderler Ekonomi Zirvesi'nde buluştu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) İş Dünyasında Kadın (İDK) Komisyonu ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen ve kadın liderlerin buluştuğu 'Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü Zirvesi'ne katıldı.

En büyük güç olan yetişmiş insan gücüne bakıldığında Türkiye'nin 79 milyonluk nüfusunun merkezine kadının alınması gerektiğini belirten Şahin, kadının önündeki bütün engellerin kaldırılması gerektiğine dikkati çekti. Şahin, "Ancak bu şekilde Cumhuriyetin 100'üncü yılında, dünyanın 10'uncu ekonomisi olma hedefine ve 2071 hedeflerine ulaşabiliriz. Kadının hayatın her alanında eşit yer alması için en önemli gereklilikler eğitimde fırsat eşitliği, sağlık ve istihdam. Eğitim ve sağlık konusunda bilinçli bir kadının güçlü alanlarını görmesi, kuvvetlendirilmesi için istihdam edilmesi gerekiyor. Kadını merkeze koyarak teşvik etmek, sisteme dahil etmek önem taşıyor" diye konuştu.

TÜRKONFED’in Türkiye'nin yalnızca en büyük KOBİ yapılanmasına sahip iş dünyası örgütü olmadığını aynı zamanda üyesi olan 31 kadın derneği ile en büyük örgütlü kadın gücü olduğunun altını çizen Kadooğlu, "Federasyon ve derneklerimizin yöneticilerinin birçoğunun da kadın olması gurur duyduğumuz bir tablodur. Çünkü gelişmiş bir ekonomi ve demokrasi iş dünyasında kadın istihdamının artırılmasına, kadına yönelik şiddetin son bulmasına, kadının toplumsal statüsünün yükseltilmesine bağlıdır" ifadelerini kullandı.

TÜRKONFED İDK Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ise sürdürülebilir kalkınma için kadınların iş gücüne katılımının şart olduğunu kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!