IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 15:34
GTO YÖNETİM KURULU ÜYESİ UĞUR ACIOĞLU, KADIN GİRİŞİMCİLİĞİN ARTTIRILMASINA DESTEKLEMEK AMACIYLA BU YIL İÇİNDE YAKLAŞIK 130 KADINA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERDİKLERİNİ BELİRTTİ.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Japonya ile Ticari ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Derneği (JTKİD), Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM), ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen ’Fikrim Geleceğim Kadın Girişimci Eğitim Programı’nı tamamlayan 30 kadın girişimciye sertifikaları verildi.
GTO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu, törenin açılışında yaptığı konuşmada, kadın girişimciliğin arttırılmasına desteklemek amacıyla bu yıl içinde yaklaşık 130 kadına girişimcilik eğitimi verdiklerini belirtti. ’Fikrim Geleceğim Kadın Girişimci Eğitim Programı’nı da haziran ayı içinde gerçekleştirdiklerini hatırlatan Acıoğlu, bu programda 30 kadına girişimcilik eğitimi verdiklerini söyledi.
Acıoğlu, “Türkiye, kadının iş hayatına katılımı konusunda dezavantajı yüksek bir ülke olmasına rağmen son yıllarda ülkemizde kadın girişimcileri destekleyecek birçok çalışma gerçekleştirildi. Vakıflar, dernekler ve odalar bu konuda çeşitli çalışmalar düzenledi. Son zamanlarda da bu alandaki politika, program ve etkinlikler hızla yaygınlaşmakta, kadın girişimcilerin sayısı artmaktadır. Kadın girişimciliğe son derece önem veren bir kurum olarak ‘Fikrim Geleceğim Projesi’ne destek vermek bizi ilk günden beri çok heyecanlandırmış ve memnun etmiştir. Bu projenin gerçekleşmesine ön ayak olan kurumları da tebrik ediyorum” diye konuştu.
Japonya ile Ticari ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Derneği Başkanı Kadir Kılıçparlar ise Türkiye’de kadının işgücüne katılımının yüzde 30 dolayında olduğunu vurguladı.
Projeyle kadınları iş gücüne katmak için yola çıktıklarını anlatan Kılıçparlar, İzmir, Gaziantep ve Kastamonu’da gerçekleştirdikleri bu programın devamını gelecek yıl Çanakkale, Antalya ve Konya’da sürdüreceklerini ifade etti.
BÜYEM Koordinatörü Alişen Kuloğlu ise “Kadınlar toplum için ayrı ayrı bir değer. Toplumun yarısını teşkil ediyorlar ama işgücünde bu temsili toplam olarak sağlayamıyoruz” dedi.
KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek de girişimcileri 6 farklı destek programıyla desteklediklerini belirtti.
2011’den beri kurum ve kuruluşlarla protokol imzaladıklarını anlatan Gözek, 6 binden fazla girişimci adayına eğitim verdiklerini dile getirdi. Kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurgulayan Gözek, şunları kaydetti:
“100 bin liralık destek veriyoruz. Bunun 30 bin lirası geri ödemesiz, kalan 70 bin lirayı ise faizsiz 2,5 yıl sonra almaya başlıyoruz. Bu konuda destekler artıyor. 1 Ocak’tan itibaren hibe oranı 50 bin, faizsiz geri ödeme oranı da 100 bin lira oluyor. Toplamda 150 bin lira destek olacak. Bu da ülkemize katma değer sağlayacak.”
Konuşmaların ardından girişimci 30 kadına sertifikaları verildi.