Gaziantep’te Down sendromlu gençlerin askerlik hayali gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep’te Down sendromlu gençlerin askerlik hayali gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2024 14:08

Gaziantep’te Down sendromlu gençlerin askerlik hayali gerçek oldu

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye İlçesinde yaşayan down sendromlu Bedirhan Kaya (16) ve Mehmet Kuş (22)’un askerlik hayalleri gerçek oldu. İslahiye Jandarma Komutanlığı’nda 1 günlük askerlik görevlerini tamamlayan gençler, terhis belgelerini Kaymakam Mehmet Soylu’nun elinde aldı.

İslahiye İlçesinde aileleriyle yaşayan down sendromlu Bedirhan Kaya ve Mehmet Kuş’un aileleri Kaymakamlığa başvurarak, hayali jandarma olmak olan çocuklarının 1 günlüğüne askerlik yapmalarını talep ettiler. Talebin kabul edilmesi üzerine Bedirhan Kaya ve Mehmet Kuş, evlerinden alınarak İslahiye İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Askerî kıyafet giyerek Eğitimlere katılan Kaya ve Kuş, jandarma ekipleriyle devriyeye çıktı, silahla nöbet tutarak, eğitimlere katılarak karavanada yemek yediler.

Haberin Devamı

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vahdet Erdoğan’ı makamında bir araya gelen Kaya ve Kuş için düzenlenen Yemin törenine; İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vahdet Erdoğan, Kaya ve Kuş aileleri katıldı. Down sendromlu Bedirhan Kaya ve Mehmet Kuş, Türk bayrağı ve silaha ellerini koyarak yemin ettiler.

İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, “Askerlerimizin elleri öpülesi anne ve babalarıda bizimle birlikteler, onlar görevleri boyunca askerlik hizmetlerini layıkıyla icra etmişlerdi. Askerlerimizden bir söz almak istiyorum, ihtiyaç olduğunda sizi çağıracaklar yine gelip hizmet edeceksiniz sözünü “aldı. Soylu, down sendromlu Kaya ve Kuş’a terhis belgelerini teslim etti.

Down sendromlu Kaya ve Kuş için aileleri evinin önünde düzenlenen asker eğlencesiyle askere gönderdiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!