Irak Pazarı’nın Önemi

Güncelleme Tarihi:

Irak Pazarı’nın Önemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 17:22

IRAK'IN GAZİANTEP BAŞKONSOLOSU TAABAN AL BAZZAZ, GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ (GAİB) ZİYARET EDEREK GAİB KOORDİNATÖR BAŞKANI ABDULKADİR ÇIKMAZ’DAN YAPILAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI.

Irak’ın Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ziyaret ederek, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz Türkiye’nin Irak için önemli bir ülke olduğunu ifade etti. Gaziantep’in birçok yönüyle gelişmiş bir kent olduğuna da dikkat çeken Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, Gaziantep’te bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülke arasında iyi ilişkilerin gelişmesi için elinden gelenleri yapacağını da sözlerine ekledi.
GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz Irak’ın gelişmesi ve kalkınması yönünde Türkiye’nin verdiği desteğe değinerek Gaziantep’in ihracatının büyük bir bölümünü Irak’a gerçekleştirdiğini belirtti. Çıkmaz, yaptığı değerlendirmede Türkiye’de üretilen birçok ürünün Gaziantep’ten Irak’a gönderildiğini ve iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesi ticaret hacminin de yükselmesiyle orantılı olduğunu sözlerine ekleyerek hedeflerinin Irak’a yapılan ihracatın bütün kalemleriyle arttırılması olduğunu da belirtti.
Türkiye’nin Ortadoğu’daki rolü ve gücünü de anlatan GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, “Irak en büyük ihracat pazarlarımızdan biri. İki ülke arasında ki ticari ilişkileri geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Gaziantep en çok ihracat yapan iller arasında altıncı sırada yer alıyor. Bu anlamda Irak pazarı Türkiye için büyük önem taşımaktadır. Karşılıklı ikili ilişkiler ve ticaret hacminin arttırılması elbette ortak isteklerimiz arasında yer alıyor. Gaziantep’te göreve başlayan Gaziantep Başkonsolosu Sayın Taaban Al Bazzaz’ıniki ülke arasında önemli bir elçi olarak görev yapacağına inanıyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!