Huzurlu Tabiat Park alanında inceleme

Güncelleme Tarihi:

Huzurlu Tabiat Park alanında inceleme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 13:10

Huzurlu Tabiat Park alanında inceleme

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) – ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Gaziantep’in İslahiye İlçesi’ndeki Huzurlu Yaylası'nda yer alan bin 520 dekarlık ormanlık alanın 'Huzurlu Tabiat Parkı' olarak tescil edilmesinin ardında heyet yaylada incelemede bulunuldu.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 1992 yılında Turizm merkezi ilan edilmiş olan Amanos Dağlarında 2 bin rakımlı Huzurlu Yaylası'nda yer alan bin 520 dekarlık ormanlık alanın 'Huzurlu Tabiat Parkı' olarak tescil edildi. İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Kadir Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3.Bölge Müdürlüğü Gaziantep Şube Müdürü Mustafa Gözel, Tandır Mahallesi Muhtarı Cengizhan Kaplan ve beraberindeki heyet Huzurlu Yaylasında tabiat parkı olarak tescillenen alanda incelemede bulundu.



İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, İlçemize 35 kilometre uzaklıkta Tandır Mahallemiz sınırlarında yer alan Huzurlu Yaylasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2873 sayılı Milli parklar Kanunu'na göre tabiat parkı olarak ayırıp koruma altına aldığını belirtti. Huzurlu Yaylasındaki Uzunoluk ve Kokarca mevkiinde bin 520 dönümlük alanın ‘Huzurlu Tabiat Parkı’ olarak tescillendirildiğini bu anlamda Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Belediyemiz işbirliğiyle çalışmalara başladıklarını ifade eden Vural, "Huzurlu Yaylamızda tabiat parkının hayata geçmesiyle yayla turizmine büyük katkı sağlayacağına dikkat çekerek Huzurlu Tabiat Parkı’nın kazanımında büyük emekleri olanlara teşekkür ederiz" dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!