GTB'den Rektör Gür'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

GTBden Rektör Güre ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 12:32

GTB'den Rektör Gür'e ziyaret

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Ticaret Borsası (GTB) Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Enver Çokay, Meclis Katip Üyesi Bilal Darı, Yönetim Kurulu Üyeleri Karaca Türkmen, Cesim Arslan ve Genel Sekreter Özgür Bayram’dan oluşan GTB heyeti, GAÜN Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Ali Gür’ü makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu. Üniversitelerin bulundukları şehirlere, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan artı değerler katan kuruluşlar olduğunu belirten GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, bu bağlamda üniversite ile şehir arasındaki etkileşimi ve diyaloğu artıracak işbirliklerinin büyük önem taşıdığını söyledi. GTB’nin geçtiğimiz yıllarda GAÜN’le intörn eğitimi başta olmak üzere 4 farklı projede ortak çalışmalar yürüttüğünü anımsatan Memiş, üniversite ile iş dünyası arasında kurulan bu bağların daha da güçlendirilmesini istediklerini ifade etti.

Rektör Gür’e başarı temennisinde bulunan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise ziyarette borsanın çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

Tiryakioğlu, Gaziantep’te tarım ve hayvancılığı dünya standartlarına taşıyacak Et Borsası, Hububat Emtia Merkezi ve Lisanslı Depoculuk gibi dev projeleri hizmete kazandırmak istediklerini kaydetti. Dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Gaziantep’in tarıma dayalı sanayide Türkiye’nin başkenti konumunda olduğunu vurgulayan Tiryakioğlu: "Gaziantep, makarna, un, bulgur ve pamuk gibi tarıma dayalı birçok sektörde Türkiye’nin üretim merkezi durumunda. Bugün Türkiye'nin çeşitli illerinde yetiştirilen birçok tarımsal ürün kentimizde işlenerek iç ve dış piyasaya sürülmekte" dedi.

Tiryakioğlu, ziyarette ayrıca GTB’nin ürün ticaretini elektronik ortama taşıyan Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) platformu hakkında da bilgiler verdi.

GTB heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’de, Gaziantep’in sadece bir sanayi şehri değil aynı zamanda önemli bir tarım merkezi olduğunu kaydetti.

Belirtilen projelerin Gaziantep ve bölge adına önemli bir kazanç olacağını vurgulayan Gür, "Ülke hedeflerimizi açıklarken her zaman 2023 ve 2071 yıllarını belirtiyoruz. Bunlar asla rastlantısal rakamlar değil, baktığımızda ülke genelindeki tüm projelerimiz hep bu yönde" diye konuştu.

Gaziantep’in bulunduğu coğrafyadan dolayı sıcak bir bölgede yer almasına rağmen iş dünyasının mazeretlerin arkasına sığınmadan üretmeye ve istihdama katkı sunmaya devam ettiğine dikkat çeken Gür, Gaziantep’in ihracatta ülke genelinde 5. sıraya yükselmesinin de bu durumun en belirgin sonucu olduğunu söyledi.

Gaziantep Üniversitesi’nin, ABD merkezli US News'in hazırladığı araştırma raporuna göre dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer aldığını belirten Rektör Gür, 65 ülkeden bin üniversitenin sıralamaya girdiği değerlendirmede GAÜN’ün 831’inci sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!