GTB’de, 'Kırsal kalkınma destekleri' anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

GTB’de, Kırsal kalkınma destekleri anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 14:25

GTB’de, 'Kırsal kalkınma destekleri' anlatıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Ticaret Borsası ve Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle 'Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı' bilgilendirme toplantısı düzenledi.

GTB üyesi işletmelerin temsilcilerine yönelik gerçekleştirilen toplantıda, ‘Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı’ kapsamında sağlanan hibe destekleri ve başvuru şartları hakkında bilgiler verildi. Toplantıda, ekonomik yatırımların amacı hakkında sunum yapan Ziraat Mühendisi Ömer Görgülü, 2006 yılından bu yana uygulanan ekonomik yatımlar programıyla kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesinin, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Görgülü, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi ve kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasının da programın amaçları içerisinde yer aldığını söyledi. Hibe desteği sağlanan ekonomik yatırımlar hakkında da açıklamalar yapan Görgülü, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi ile kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasının destek programında yer aldığını belirtti.

Görgülü, aynı zamanda hayvansal orjinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, alternatif enerji kaynakları ve yeni seraların yapımının da hibe desteklerinin kapsamına girdiğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!