GKV'li basketçiler bölge şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

GKVli basketçiler bölge şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2017 13:21

GKV'li basketçiler bölge şampiyonu oldu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - ELAZIĞ’da gerçekleştirilen Liseler Genç Erkekler Basketbol Erkeler Bölge Şampiyonası finalinde rakibi Hatay Fen Lisesi'ni 33-31’lik skorla yenen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Genç Erkekler Basketbol Takımı bölge şampiyonu oldu. Şu ana kadar hiçbir maçı kaybetmeyen takımın Türkiye şampiyonluğunun en iddialı takımları arasında yer aldığı açıklandı.

Gaziantep’in her alanda başarı elde etmesinde önemli bir misyon üstlenen Gaziantep Kolej Vakfı spor alanında da başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Liseler Genç Erkekler Basketbol Şampiyonasında yenilgisiz olarak Gaziantep birinciliğini elde eden GKV Özel Liseleri Genç Erkekler Basketbol Takımı, Elazığ’da düzenlenen bölge şampiyonasında da yenilmezlik unvanını koruyarak bu gün karşılaştığı Hatay Fen Lisesini 33-31’lik skorla yenerek bölge şampiyonluğunu ilan etti. Türkiye Liseler Genç Erkekler Basketbol Şampiyonasında da iddialı olacağı ifade edilen takımın Türkiye Şampiyonu olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Elazığ’da bölge şampiyonasına Gaziantep’i temsilen katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genç Erkekler Basketbol Takımı Van Mesut Özata Anadolu Lisesi takımını 62-15’lik skorla yenmesinin ardından Antakya Anadolu Lisesi’ni de 56-45’lik skorla yenerek bu gün finalde Hatay Fen Lisesiyle şampiyonluk maçı için sahaya çıktı. 'Potaların yenilmez efendileri' unvanını alan GKV’li takım bu maçta rakibini 33-31’lik skorla yenerek Güneydoğu Anadolu bölge şampiyonluğunu ilan etti. Takımın sahaya yüksek moralle çıktığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan, hedeflerinin bundan sonra Türkiye şampiyonu olmak olduğunu ifade ederek, "Sporcularımı yürekten kutluyorum. Şu ana kadar gerçekleştirdikleri maçların tamamını kazandılar. Diliyorum ki Gaziantep’in adını Türkiye şampiyonu olarak yazdıracaklar. Antrenörlerimiz Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler başka olmak üzere sporcularımıza destek vere velilerimize, okulumuz idareci ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bugün kupa töreninin ardından şampiyon sporcularımız Gaziantep’e gelmek üzere yola çıkacaktır. Hepsini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Elazığ’da gerçekleştirilen bölge şampiyonası finaline şampiyon olmak için çıktıklarını ve zorlu geçen maçın ardından Gaziantep’e verdikleri şampiyonluk sözünü yerine getirdiklerini ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Genç Erkekler Basketbol takımı antrenörleri Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler, "Sonucun Gaziantep için hayırlı olmasını diliyoruz. Bugün sporcularımız zorlu bir maçın adından Gaziantep’e şampiyonluk kazandırmanın yarı sıra yenilmezlik Ünvarlarını da korudular. Elbette hepimiz heyecanlıyız. Final maçımız çok çekişmeli ve zorlu geçti ama sonuçta şampiyonluğu Gaziantep’e götürmek bize nasip oldu. Bizlere destek veren GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy ve Genel Müdürümüz Sayın Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcımız Can Hoşcan başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen velilerimize eğitim camiamıza ve Gazianteplilere sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Söz verdik şampiyon olarak dönüyoruz" diye konuştu.

GKV Özel Liselerini şampiyonluğa taşıyan ekibi kentin alanlarında ki en iyi iki antrenörler Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler çalıştırırken şampiyon takımda; Efe Karataş, Müslüm Kaya, Mevlüt Yörük, Alptekin Boran, Caner Bilgel, Gökalp Köreken, Hasan Demiroğlu, Enes Kulpu, Yusuf Akgün, Suat Savrun, Yiğit Ergün ve Mehmet Özkoçak görev aldı. Takımın bugün Gaziantep’e dönmek için yola çıkacağı da ifade edildi.

GKV’li takım koçu Müslüm Kaya kendileri için anlamlı bir şampiyonluğu imza attıklarını dile getirerek, "İnanarak yola çıktık, bize inananların desteğiyle bu gün Gaziantep’e şampiyon olarak dönüyoruz. Maçlarımız çekişmeli ve zorlu geçti ama sahip olduğumuz inancı kaybetmeyerek ekip ruhu ile hareket ettik. Bizlerden desteklerini esirgemeyen başata GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy ve Genel Müdürümüz Sayın Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcımız Can Hoşcan, antrenörlerimiz Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bizi daha zorlu maçlar bekliyor. Türkiye finallerine çıkarak şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Ekip arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!