Güncelleme Tarihi:
GAZİANTEP, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Kılıç, Gaziantep’te 'Mistik İzler' temalı kişisel resim sergisi açtı.
Sanko Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışına; Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyeleri Sevim Karakaş ve Murat Köylüoğlu, Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen, Sanko Park yöneticileri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.
Gaziantep’te sergi açmasına fırsat veren Sanko ailesine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ressam Doç. Dr. Erol Kılıç, Selçuklu ve Osmanlı sanatının yüzyıllar içinde oluşturduğu mistik estetik dili, resimlerinde bir araya getirdiğini söyledi.
"Çağdaş sanatın yaratıcı özelliği ile yeniden hayat bulmasını sağladım. Resim bir anlam ifade etmesi için yapılan bir şey değildir" diyen Kılıç, şöyle devam etti:
"Sanat yapmak bir problemi çözme isteğidir. Bir probleminiz varsa bir rahatsızlığınız var demektir. Sanatçılarda rahatsızlığı gidermek için sanatını yapar. Bu rahatsızlık içsel rahatsızlıktır. Esinlendiğiniz ve etkilendiğiniz durumlar vardır. Bu esinlenme ve etkilenme sonucu harekete geçersiniz. Ne kadar sık etkilenme ve esinlenme olursa sanata yoğunlaşmanızda o kadar artar. Sanatta, insan olgunlaştığı zaman yaratma heyecanını gidermek ister ve o kendiliğinden olan bir durumdur. O heyecan varsa üretebilirsiniz. Selçuklu ve Osmanlı’dan etkilenerek şimdiye kadar 300’e yakın eser ürettim. Beni etkileyen şeyler kültürel ve tarihsel süreçlerdir. Burada tarih vardır kültürel imgeler vardır. Yaşanmış değerlerin sembolik yansımaları vardır. Bunlar her an karşımıza çıkan şeylerdir. Taş, mermer ya da ahşap üzerine yapılmış kültürel imgelerin kalıntılarını her yerde görürüz. Bunlar zaman içerisinde eskimiş ve yıpranmıştır. Yıpranarak kendi plastizimini oluşturmuştur. Beni rahatsız eden bu tür objelerdir. Resimlerimde bunların yansımaları ve izleri görülür. Bunlar inançla da birleşince 'Mistik İzler'e dönüşür."
Sanatçıyı kutlayan Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ise, Sanko Sanat Galerisi’nin kültür ve sanat alanında Gaziantep’te güzel çalışmalar yaptığını ve yapmaya da devam edeceğine inandığını kaydetti. Erol Kılıç’ı 1998 yılından bu yana tanıdığını anlatan Prof. Dr. Sınav, "Kendisi renk tınısını Türkiye’de en iyi kullanan sanatçılarımızdandır. Böyle bir sanatçının burada olması çok güzel bir isabet olmuş. Her bir eserini saatlerce keyif alarak izleyebilirim. Gönül ister ki bütün eserleri burada kalsın" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Sanko Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin bilimsel yayını olan 'Belkıs Zeugma ve Mozaikleri' isimli bilimsel yayını sanatçıya takdim etti. Sanatçı Kılıç’ın 28 eserinin yer aldığı sergi, Sanko Sanat Galerisi’nde 29 Aralık’a kadar gezilebilecek.
FOTOĞRAFLI