Gaziantep'te, görme engelli öğrencilere cihaz

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, görme engelli öğrencilere cihaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 17:12

Gaziantep'te, görme engelli öğrencilere cihaz

Haberin Devamı

 

Eyyüp BURUN- Metin Faruk TAMER/ GAZİANTEP ,(DHA) - GAZİANTEP'te görme engelli öğrencilere üzerinde Braille alfabesi bulunan sesli cihaz hediye edildi.

Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Genel Merkezi tarafından görme engellilerin Braille (kabartma yazı alfabesi) teknolojileri ile eğitimlerinin modernizasyonu için hazırlanan 'Mini teknolojiler ile dev adımlar' projesinin tanıtım töreni Gaziantep GAP Görme Engelliler Okulu'nda düzenlendi. Törene; Ak Parti Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Başkanı Nuran Özgül ile okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Tören okulda eğitim alan görme engelli öğrencilerin konseri ile başladı. Daha sonra ise, Türkiye Uluslararası Braille Kur'an Konferansı İcra Kurulu Başkanı Selahattin Aydın öğrencilerin eğitiminde kullanılacak olan Braille cihazını tanıttı. Cihazla görme engelli öğrencilerin normal öğrencilerle aynı sınavlara girebilecekleri anlatan Aydın, "Bu cihaza yüklenen e-kitapları öğrencilerimiz kabartama yazı olarak okuya bilecek. İnternetten gazete okumak istediği zaman bu cihazı bilgisayara bağlayarak gazeteyi kabartma yazıyla okuyabilecek. bu cihazı hesap makinesi yada ajanda olarak kullana bilecek. Bu cihazla normal insanların katıldığı sınavlara girerek isterse yazı dizisi olarak cevapları verebilecek. Bu cihaz biz görme engellilerin hayatını çok çok kolay bir hale getiriyor" dedi.

Fatma Şahin ise, görme engellilerin eğitim alanında en iyi engelli grup olduğunu söyledi. Şahin, "Eğer gözünden yaş akmıyorsa, kalbin nasırlaşmışsa onlar engel. Engel elde, kolda, gözde, kulakta değil. Bana dediler ki başkanım görme engelliler sizi çok seviyor. Ben onları çok seviyorum. Özgüven sahibi olun, muhteşem bir hazinesiniz. Kıymetinizi bilin, her şeyi başaracak gücünüz var. Bu millet sizin yanınızda, bu devlet sizin yanınızda" diye konuştu.

Konuşmaların ardından projeye destek olan STK temsilcilerine ve işadamlarına plaket verildi. Ödül töreninden sonra ise öğrencilere derslerinde kullanmaları için Braille cihazları dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!