Gaziantep'te enerji fuarı bilgilendirme toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte enerji fuarı bilgilendirme toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 12:54

Gaziantep'te enerji fuarı bilgilendirme toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) – 27-29 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan ‘22'nci Uluslar arası Enerji ve Çevre Konferansı’nın bilgilendirme toplantısı Gaziantep’te yapıldı.

Enerji sektöründe yatırımcı, tedarikçi, ekipman ve hizmet sağlayıcılarını ulusal ve uluslararası ziyaretçi ve sektör ilgilileri buluşturmayı amaçlayan ve İstanbul'da gerçekleştirilecek "ICCI 2016 - 22 Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar Konferansı" ile ilgili olarak Gaziantep’te bir otelde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen tanıtım toplantısına; Sektörel Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü Başkanı Osman Özberk, Yabancı Sermayeli Enerji Yatırımcıları Yönetim Kurulu Üyesi Emre İdemen katıldı. Toplantıda konuşan, Murat Özer, fuarın 27-79 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirileceğini kaydetti. Fuarın Türkiye ve bölge açısından büyük önem taşıdığını aktaran Özer, şöyle dedi:

"İstanbul’da düzenlenecek organizasyon kapsamında sektöre dair özel toplantılar, farklı ülkelerin sunumları, firmalar arası ikili görüşmeler gerçekleştirilecek. Yenilenebilir enerji dünya gündeminin en öncelikli konularından biri haline geldi. Son yıllarda yenilenebilir enerji konusunda Türkiye'de de önemli gelişmeler oluyor. ICCI fuar ve konferansları 20 yılı aşkın süredir enerji gündemini takip ederek ve gelişmelere paralel konferans ve fuar konularını güncelleyerek yakın bölgenin, Türkiye'nin en büyük, en önemli etkinliği haline gelmiştir. Bu çerçevede enerji yatırımlarının finansmanı, politik değerlendirmeler, Türkiye elektrik piyasası, enerji ticareti, yenilenebilir enerji piyasası, enerji hukuku, enerji verimliliği gibi konular tartışılacak. Rüzgar ve güneş cenneti Türkiye'nin kullandığı toplam enerjinin ancak yüzde 5'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayabiliyor.”

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü Başkanı Osman Özberk ise Türkiye'nin yenilenebilir enerji konusunda stratejik bir konumda olduğunu söyledi. Gaziantep'in de bu konuda jeopolitik bir öneme sahip olduğunu kaydeden Özberk,

“Gaziantep'te güneşten rüzgara ve bioenerjiye kadar farklı yeni ve yenilenebilir enerji konusunda önemli çalışmaları hayata geçirildi. İstanbul’da yapılacak fuar neticesinde sektörde farkındalık oluşturulacağını umuyoruz. Bu fuar sonrasında da yeni yatırımların önünün açılacağını ümit ediyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!