Güncelleme Tarihi:
GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Teknopark'ın düzenlediği INOVANTEP Bölgesel İnovasyon Günleri Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Kültür Merkezinde başladı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, dünyada ayakta kalabilmenin, ürünle bilginin buluşturularak teknolojik bilgi yoğunluğu olan ürünler ortaya çıkarmak gerektiğini söyledi.
Bu kapsamda Gaziantep Üniversitesi olarak üniversite ile sanayiyi buluşturduklarını dile getiren Coşkun, ülkenin refaha, geleceğe taşınması noktasında, yönetenlerin geçmişten aldığımız medeniyet değerlerini, geleceğe taşıması gerektiğine vurgu yaptı.
Coşkun, "Onun için girişimci olacaksınız, dürüst olacaksınız, çalışkan olacaksınız, ülkeyi düşüneceksiniz. Entelektüel sancınız olacak. Bu memleket nereye gidiyor diyeceksiniz. Matematikçi, sosyolog, tıpçı da olsanız diyeceksiniz. O alanda değişik fikirleri öne çıkaracaksınız. Israrcı, azimli olacaksınız" dedi.
SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da çocukluk yıllarında kendilerine "şimdi icat çıkarma" denildiğine işaret ederek, şimdi ise devrin "icat çıkarma devri olduğunu" söyledi.
Yenilikçi üretim yapmak için kişinin önce hayal etmesi, hayalini düşünceye, düşüncesini projeye dönüştürmesi, ardından da uygulamaya geçmesi gerektiğine dikkat çeken Konukoğlu, şöyle konuştu:
"SANKO'nun amiral gemisi tekstil sektörüdür. Kumaşta iplikten kaynaklanan apraj (kumaş üzerinde bulunan lekeli ve bozuk görüntü) olmaması çok önemli. İstanbul’da 1970’li yıllarda bir müşterimizden sürekli şikayet geliyordu. Gittim, ürünleri kontrol ettim. Kumaşlar sorunlu. İplikle, kumaşla haşır neşir oldum adeta. Üzerimi silkeledim ve çıktım. Canım sıkıldı, müşterimizle Muazzez Abacı’yı dinlemek için Maksim’e gittik. Abacı Makber'i seslendirirken ışık sistemi kapatıldı, neon ışıkları ile salon aydınlatıldı. Bir ara ceketime ve pantolonuma baktığımda pamuk ve iplik tozarını gördüm ve 'ben sorunu çözdüm' dedim. Sabahleyin Karaköy'den o mavi lambalardan alıp Gaziantep'e gönderdim. Fabrikada oda yaptırdık ve lambaları o odaya taktırdık. İplik ve kumaşları bu odada ışık altından geçirip, sorunsuz olanları satışa gönderdik. Böylece apraj sorununu çözdük. Bu da bir inovasyon. Bir süre sonra SANKO’nun ürünleri abrajsız diye talep daha da arttı. Mavi lamba sayesinde bu işin çok kaymağını yedik. Gezdiğiniz, dolaştığınız yerde insanların yaptığı işi kolaylaştırmaktır inovasyon."
Yarın da devam edecek program Prof. Dr. Yavuz Coşkun'un moderatörlüğündeki soru cevap bölümüyle devam etti.