Gaziantep'te, 'Beslenme ve Diyetetik' sempozyumu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, Beslenme ve Diyetetik sempozyumu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 11:52

Gaziantep'te, 'Beslenme ve Diyetetik' sempozyumu

Haberin Devamı

Mustafa KANLI/GAZİANTEP,(DHA)-GAZİANTEP'te SANKO Üniversitesi '1'inci Beslenme ve Diyetetik Günleri Temel Klinik Beslenme Sempozyumu' düzenlendi.
SANKO Hastanesi'nde düzenlenen sempozyum SANKO Üniversitesi Rektörü Güner Dağlı, başkanlığında öğretmen ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. 2 gün sürecek olan '1'inci Beslenme ve Diyetetik Günleri Temel Klinik Beslenme Sempozyumu'nun ilk gününde, Dünya'da ve Türkiye'de Malnütrisyon önemi ve Beslenme durumunun genel değerlendirilmesinde temel yaklaşımları konuları ele alındı.  
Sempozyumun açılışında konuşan SANKO Üniversitesi Rektörü Güner Dağlı, Beslenme bozukluklarının en önemli etkisinin anestezi olduğunu ifade ederek "Ben anestezi kökenliyim. O nedenle beslenme bozuklukları anestezide çok önemli sorunların oluşmasına sebebiyet veriyor. Anestezide kullandığımız ajanların çoğu vücutta proteinlere bağlı olarak taşınmakta olduğu için çok ciddi sorunlar doğabiliyor. Sadece ameliyat esnasında değil, ameliyat sonrasında da oluşan sorunlar hastanın stresine ve kan örneklerine de bağlı olabilir,  sadece beslenmesiyle alakalı olmaya bilir" dedi.
Sempozyum sinevizyon gösterimi ve konu anlatımlarıyla devam etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!