Gaziantep'in Renkleri: Mozaik ve Karma sergisi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepin Renkleri: Mozaik ve Karma sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 13:25

Gaziantep'in Renkleri: Mozaik ve Karma sergisi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi tarafından Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında Gaziantep’in Renkleri: Mozaik ve Karma Resim Sergisi açıldı.

Şehitkamil Kültür Merkezi’ndeki düzenlenen sergide Gaziantep Plastik Sanatları Derneği ve Uluslar arası Mozaik Sanatçıları Derneği üyelerinin eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişiken, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Burkay Güçyetmez, Gaziantep Plastik Sanatları Derneği Başkanı Mustafa Bencan, Uluslararası Mozaik Sanatçıları Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, mimarlar, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Mimarlar Odası Başkanı Hasan Özgür Girişken, "Dünya Mimarlık Haftası Günü dolayısıyla çeşitli etkinliklere imza atıyoruz. Açılışını yaptığımız sergi odamızın sanatı her zaman desteklediğinin göstergesidir. 3 Ekim’de başlayan Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında çalışmalarımız sürüyor. Meslek alanında yaşanan ve her geçen gün artan zorluklara rağmen dayanışma ruhunun bilim, kültür, sanat ve toplumdan yana tavrımızın gerilemeyeceğine olan inancımızla etkinliklerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Sergiyi ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, sergilen eserlere hayran kaldığını ifade etti. Sergideki resimleri ve fotoğrafları tek tek inceleyen Şahin, bazı eserler hakkında sanatçılardan ve Başkan Özgür Girişken’den bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!