Gaziantep 'Akıllı şehir' oluyor

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep Akıllı şehir oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 13:47

Gaziantep 'Akıllı şehir' oluyor

Haberin Devamı

Ahmet SOYDOĞAN/ GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) düzenlenen 'Akıllı Şehir Gaziantep' konulu oturumda kentteki belediyeler çalışmalarını anlattı.

'Kittech İnovasyon Günleri' Ar-Proje pazarı kapsamında düzenlenen oturuma; Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, HKÜ Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih Tanrıöver, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Oturumun moderatörlüğünü yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, insanların hayatını kolaylaştırmak için şehirlerde hayata geçirilen projelerin akıllı şehir projeleri olduğunu söyledi. Gaziantep'in her gün biraz daha gelişerek hem Türkiye'nin, hem de Ortadoğu'nun çok önemli bir cazibe merkezi olduğu kaydeden Rektör Yılmaz, Gaziantep'in akıllı şehir kimliğine bürünmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, Gaziantep'i akıllı şehir kimliğine kavuşturulması konusunda belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Fadıloğlu, "Göreve geldiğimiz ilk gün geçmişteki çalışmaları incelemek için tüm arşivi titiz bir çalışma ile dijital ortama aktardık. Böylece hem personel sirkülasyonunu en aza indirdik hem de vatandaşlarımız istedikleri evraka daha rahat ulaşmalarını sağladık." diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, akıllı şehir projesi kapsamında Gaziantep'in büyük bir ilerleme kaydettiğini ancak teknolojinin de kölesi olunmaması gerektiğini söyedi. Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Teknolojiyi çok fazla kullanmaya başladık özellikle aile ortamlarında çok fazla teknolojiye maruz kalıyoruz. Bilgi güçtür ama doğru ve verimli kullanırsak, zamanı daha verimli kullanmak için teknolojiyi kullanırsak daha sağlıklı bir toplum oluşturacağız. Biz vatandaşlarımızın zamanı daha verimli kullanması için e-belediye, kent rehberi, e-mimar gibi uygulamalar ile vatandaşlarımızın işlemlerini en hızlı şekilde yapmalarını sağlıyoruz."

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih Tanrıöver de, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi internet uygulamaları sayesinde vatandaşların işlemlerini internet üzerinden rahatlıkla yaptığını ayrıca toplu taşıma araçlarında ücretsiz internet hizmeti verdiklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!