IHA
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 16:12
"KİTLESEL MEDYA VE YARGI ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ" İLE DOĞRU BİLGİ SAĞLANMASI İÇİN ADANA, ANKARA, DİYARBAKIR, İSTANBUL VE İZMİR OLMAK ÜZERE BEŞ PİLOT İLİN ADLİYESİNDE AÇILAN MEDYA İLETİŞİM BÜROLARI VE BASIN SÖZCÜLÜĞÜ UYGULAMASININ GAZİANTEP ADLİYESİ'NDE DE HİZMETE GİRECEK.
"Kitlesel Medya ve Yargı arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi Projesi" ile doğru bilgi sağlanması için Adana, Ankara, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir olmak üzere beş pilot ilin adliyesinde açılan Medya İletişim Büroları ve Basın Sözcülüğü uygulamasının Gaziantep Adliyesi’nde de hizmete girecek.
Gaziantep Basın Cemiyeti Derneği Başkanı Arif Kurt, Ankara’da Türkiye Adalet Akademisinde gerçekleştirilen "Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen toplantıda, doğru bilgi sağlanması için tarafların karşılıklı olarak menfaatlerine ve çalışma yöntemlerine ilişkin yeni bir anlayışın etkin olmasının gerektiğini söyledi.
Başkan Kurt, 225 hakim ve savcıya Türkiye Adalet Akademisi’nde basın sözcülüğü eğitimi verildiğini, ayrıca Adana, Ankara, Diyarbakır,İstanbul ve İzmir olmak üzere beş pilot ilin adliyesinde medya iletişim bürolarının hizmet verdiğini ifade ederek, Gaziantep Adliyesi’nde de Medya İletişim Bürosu’nun açılacağını ve Basın Sözcülüğü uygulamasının hayata geçirileceğini müjdesini verdi.
Doğru bilgi sağlamak için medya iletişim büroları ile basın arasında iyi işleyen bir iletişim olmasının hedeflendiklerini kaydeden Kurt, "Bu nedenle medya ve yargının karşılıklı olarak birbirinin menfaatleri ve çalışma yöntemleri hakkında iyi bir anlayışa sahip olması gerekir" dedi.
Toplantıda, Adliye Medya İletişim Bürosu’ndaki Basın Sözcüsü’nün işin eğitimini almış hakimlerden oluşacağının dile getirilmesi üzerine söz alan Başkan Kurt, Radyo,TV ve Gazetecilik Bölümünden mezun olanların da değerlendirilmesini önerdi. Ayrıca, Medya İletişim Bürosu’nda iletişim bölümünden mezun gazetecilere yer verilmesi de önerdi.
Ankara’da yapılan toplantıya Hollanda Witten Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi, Emekli Hakim Ms.Brigitle Koppenhöfer, Hakim Ms.Engelina De Klork, Almanya Berlin İdari Mahkemesinde Hakim Mr. Stephan Grıscurth, Alman Gazeteci Mr.Wolfram Lumpe ve AB Eşleştirme Projesi Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Ms.Dr.Marina Thode katıldı.
Oturum Başkanlığı’nı 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şenel Altınay’ın yaptığı ve Türkiye Adalet Akademisi Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanı Gökhan Karaköse’nin ev sahipliği yaptığı toplantıya Türkiye genelinden 30’a yakın gazetecinin katıldı. Çalıştay iki gün boyunca devam edecek.
Gaziantep Basın Cemiyeti Derneği Başkanı Arif Kurt, "Yargı-Medya Buluşuyor" toplantısının önünüzdeki günlerde Gaziantep’te yapılacağını da sözlerine ekledi.