Gazi Yüzbaşı’dan Sitem

Güncelleme Tarihi:

Gazi Yüzbaşı’dan Sitem
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 18:12

GAZİANTEPLİ GAZİ YÜZBAŞI HAMİT YILDIZ, "VÜCUDUNUN AZALARINI BU VATAN VE BAYRAK İÇİN FEDA EDEN GAZİLERE, GAZİLER GÜNÜNDE BİLE GEREKEN ÖNEM VERİLMEDİĞİ İÇİN ÜZGÜNÜZ" DEDİ.

Gaziantepli Gazi Yüzbaşı Hamit Yıldız, "Vücudunun azalarını bu vatan ve bayrak için feda eden gazilere, Gaziler gününde bile gereken önem verilmediği için üzgünüz" dedi.
25 Aralık 2007 tarihinde Jandarma Özel Harekat Taburunca gerçekleştirilen nokta operasyonunda mayına basma sonucunda yaralanarak Gazi olan J. Yzb. Hamit Yıldız, "Bizler bu vatan için dün olduğu gibi bugünde hiçbir karşılık beklemeden canımızı seve seve feda etmeye hazırız. Kimseden bir beklentimiz yok. Gazilik gibi ulvi değerlerle payelenmiş olan binlerce kahramanın en büyük beklentisi hatırlanmak ve unutulmamaktır. 19 Eylül gibi bizler için bu kadar önem arz eden bu anlamlı günde bir tane bile ulusal gazetenin manşet sayfasında gaziler gününe yer verilmemiş olması bizleri derinden yaralamaktadır" dedi.
AMERİKADA 11 KASIM TATİL
Amerika Birleşik Devletleri’nde, 11 Kasım’da her yıl Gazileri Anma Günü olarak kutlanmakta olduğuna değinen Yıldız "Amerikalılar bu günde ev ve iş yerlerine Amerikan bayrağı asıyorlar. Resmi kuruluşlar ve bankalar için gazileri anma günü tatil ilan edilir. Bütün gazete manşetleri ve ulusal kanallarında Gazilere yer ayırır onure ederler. Fakat bizim ülkemizde Gaziler gününü neredeyse Gazilerden başka bilen yok. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı’ndan da bu hususta farkındalık gösterecek adımları atmasını bekliyoruz"diye konuştu
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!