GAÜN’de “Geçmişten Bugüne Nağmelerimiz” Konseri

Güncelleme Tarihi:

GAÜN’de “Geçmişten Bugüne Nağmelerimiz” Konseri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2015 18:38

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından, kültür ve sanat günleri kapsamında hazırlanan “Geçmişten Bugüne Nağmelerimiz” adlı Türk Sanat Müziği Konseri Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Geçmiş yüzyıllardan günümüze kadar kulaklarımızı, gönüllerimizi hoş sedalarla süslemiş birçok bestekârın nadide eserleriyle anıldığı konserin şefliğini GAÜN Öğr. Gör. Muzaffer Uslu yaptı. Konserde; Abdulkadir Meragi’den Amed nesim-i subh-u dem, Hamamizade İsmail Dede Efendiden Yine neşe-i muhabbet, Itri’den Tuti i mucize guyem, Metin Eryürek’ten Aynalar, Orhan Gencebay’dan Gelin birlik olalım gibi çok sayıda eser seslendirildi.
GAÜN Öğr. Gör. Muzaffer Uslu, “Musikimizin temeli çok eskilere dayanıyor ve kilometre taşı sayılabilecek bazı bestekarlardan eserler seslendirdik. Günümüzde özellikle gençler çok kolay müziklere alıştırılıyor, müziğimizin alt yapısı, kültürü öğretilmiyor. Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencilerimizle geçmiş yıllardan bu yana birçok bestekârın eserlerini öğrencilerimizle birlikte seslendirmenin heyecanını yaşadık” diye konuştu.
Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda öğretim elamanı ve öğrencinin de katıldığı gecenin sonunda Şef Öğr. Gör. Muzaffer Uslu’ya çiçek takdim eden Rektör Prof. Dr. Coşkun, “Yine unutulmaz, çok güzel bir gece geçirdik. ‘Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi’ diyoruz ama pırıltıları parlatan bu gençleri, güzel insanları en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Coşkun, “Konservatuarımız, Çanakkale gecesini, o mümtaz şehitlerimizi yad ederken gazilerimizi tekrar anarken üç üniversitede Çanakkale’de ve dönüşte de iki üniversitede etkinliklerini sergiledi. Konservatuarımızın her hocası, öğrencisi ayrı bir değer ayrı bir kıymet bizim için. Gönüllerini koyuyorlar, ruhlarını nakşediyorlar ve bizi de her açıdan ruhumuzu besleyen bu güzel sanat etkinlikleriyle buluşturuyorlar. Başta Konservatuar Müdürü Öğr. Gör. Dr. Hakan Tatyüz olmak üzere ama özellikle Öğr. Gör. Muzaffer Uslu’ya Çanakkale’nin 100. Yılında bestelediği böyle bir marş için gösterdiği gayretten ötürü teşekkür ediyorum. Çanakkale törenlerinde bu marş çalıyor. Gaziantep Üniversitesinin Türk Musikisi Devlet Konservatuarının bestelediği bu marşta elbette ki herkesin emeği var ama beste sahibi olarak başta Öğr. Gör. Muzaffer Uslu’yu ve tüm emeği geçenleri bir kere daha kutluyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!