Fatma Şahin, Viyana’da

Güncelleme Tarihi:

Fatma Şahin, Viyana’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 12:02

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN, VİYANA'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KENT REFAHI GİRİŞİMİ BELEDİYE BAŞKANLARI KONFERANSI’NA KATILDI.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Viyana’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Kent Refahı Girişimi Belediye Başkanları Konferansı’na katıldı. Şahin, konferansın açılışında, yerel yönetimler olarak omuzlarında çok büyük bir sorumluluklar olduğunu söyledi.
Gaziantep’in dünyanın en fazla göç alan 10 şehrinden biri olduğunu belirten Şahin, “Hem dünya bankası raporuna göre 7’inci rekabetçi şehir olması münasebetiyle sanayi şehirlerinden göçü yönetmek biz belediye başkanlarının en büyük görevlerinden bir tanesidir. Bir taraftan 200 ülkeye ihracat yaparken çevreyi korumak, havayı, suyu ve toprağı korumak, insanımızın sağlığını korumak en büyük görev alanlarımızdan bir tanesidir. Bölge itibariyle güneş enerjisine çok müsait olduğundan, güneş, rüzgar enerjisini yenilenebilir bütün enerjileri jeotermali koruyacak ve güçlendirecek politikalar üretiyoruz" dedi.
Belediyenin enerji politikasını, ulaşım, konut ve farklı alanlarda yaptığı çalışmaları anlatan Şahin, bilgi, güç ve paranın iyi yönetilmesi, insanı merkeze alan bir bakış açısı ile eğitim ve sağlıkta güçlü çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
ORTADOĞU BARIŞI İÇİN BÜYÜK BİR GAYRET GÖSTERİYORUZ
İbn-i Haldun’un “Coğrafya kaderdir” sözünü hatırlatan Şahin, şöyle devam etti:
“Biz bu coğrafyada özellikle Ortadoğu barışı için büyük bir gayret gösteriyoruz. Bugün benim şehrim, yaklaşık 5 yıldan beri 350 bin Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapıyor. Şimdi İslam Kentleri Birliği başkanlarını ve yöneticilerinin olduğu bu kurumun özellikle bu konuda da çok daha hassas bir şekilde durması, barışın sağlanması, Müslüman dünyasının dünya barışında daha etkin olması gerekiyor. Özellikle de mültecilerin yaşam haklarını korumak, onların ihtiyacı ve yaşamaları için gerekli olan desteği vermeliyiz.”
Eğitim hayatı dışında kalan Suriyeli çocuk ve gençlerin tekrardan eğitim hayatına kazandırılması için yerel yöneticilerin kuvvetli destek vermesi gerektiğini ifade eden Şahin, bugün Avrupa Birliği ülkelerinin toplam 150 bin mülteciyi aldığı bir yerde, sadece Gaziantep’in 350 bin mülteciye ev sahipliği yaptığını hatırlattı.
Bir taraftan kendi vatandaşımızın yaşam kalitesini artırırken bir taraftan da dünyaya büyük bir insanlık dersi verdiklerini vurgulayan Şahin, “Çünkü bizim medeniyetimiz bizim inancımız ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyor, ‘Veren el alan elden üstündür’ diyor. Bunun gereğini yapmak durumundayız. Sizlerden istirhamım bir başkanınız bir kardeşiniz olarak burada yapılan toplantılardan birinde Gaziantep’e gelmeniz. Kampları ziyaret etmeniz, o mültecilerin kardeşlerimizin yanında olmanız ve İslamın, Müslümanlığın birlik, beraberlik, barış dini olduğunu hep birlikte onlara hissettirmeniz” diye konuştu.
Sürdürülebilir kent kalkınmasının sağlanması ve yeni politikalar üretilmesi hedefleyen konferansa, Dünya İslam Kentleri Asamblesi (WAIC) Başkanı Masoud Nosrati, Tahran Konsey Başkanı Mahdi Charman, Güney Kore, Kanada, Güney Amerike, Afrika ve Asya ülkeleri şehirlerinden belediye başkanlarınında bulunduğu yaklaşık 46 ülke birlik üyesi temsilcisi katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!