IHA
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2015 17:53
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN, BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞU BİR YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediye başkanı olduğu bir yılın değerlendirmesini yaptı.
30 Mart 2014 yılında yapılan yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçti. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan istifa ederek yerel seçimlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Şahin, bir televizyon kanalına bir yıl içerisinde yaptığı çalışmaları anlattı.
Şahin, Gaziantep’in yaşam kalitesini artırarak, cazibe merkezi olma yönündeki çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
Kentler yarışında, kimlikli, kişilikli, özgün, tarihi dokusu olan Kurtuluş Savaşı’nda ülkenin kaderini değiştiren Gaziantep’in ekonomik, inovasyon, kalkınma, akıllı şehircilik yarışında hedefleri ve iddiaları olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:
“Bu bir yıl nasıl geçti diye soracak olursanız, göz açıp kapayana kadar çok hızlı geçti. Ama biz seçimden önce zaten çok iyi bir beyanname hazırlamıştık. Özellikle kalkınma, demokrasi yerelde başlar diye iki milyonluk nüfusu herkesin söz sahibi olduğu bir yönetim şeklini oluşturduk. Kent konseyleri, meclisler, kadın meclisleri, gençlik, çocuk, engelli meclislerini oluşturduk. Yeni halkla ilişkiler birimimizi kurduk, 153 hattımızı kuvvetlendirdik. Katılımcılığı çok yüksek bir hale dönüştürdük. Arkasından acil eylem planımızı yaptık.”
Vatandaşlara en acil sorununuz nedir diye sorulduğunu, “
trafik ve ulaşım” yanıtını aldıklarını ifade eden Şahin, kentin yoğun göç aldığını ve yaşam kalitesi artıkça kullanılan araç sayısının çoğaldığına dikkati çekti.
BEŞ YILLIK YOL HARİTAMIZ HAZIR
Acil eylem planında kentin acil yapılması gereken işleri çıkarttıklarına vurgu yapan Şahin, şunları kaydetti:
“Bir yılda yaklaşık 300 kilometre asfalt, 51 kilometre yeni yol ve çok daralma, sıkışma bölgelerine köprülü kavşaklarımızı 70 günde bitirerek, özellikle organize hattımızıda tamamlamış olduk. Ama esas büyük işler yani 5 yılın sonunda, milletimizin bize verdiği zaman diliminde bizden sonrakilere teslim ederken biz daha büyük işleri, kongre merkezlerinden, panoramik müzelere, çok fazla konut alanlarının, uydu kentlerinin yapıldığı bir Gaziantep’in planlamasını yaptık. İmar master planlaması, ulaşım master planlarımızın ihalelerini yaptık, bir on ay sonra bunlar bize gelecek. Bu şehirde nerede metro yapılacak, nerede havaraya gidilecek, bu şehrin uydu kentleri nerede planlanacak ve nasıl şehirleşeceğiz biz bunun master planlamasının yapıldığını da elimize aldığımız zaman bizim 5 yıllık yol haritamızıda bizim elimize vermiş olacak.”
Fırat’ın çok önemli olduğunu, Zeugma, Karkamış, Yesemek olmak üzere 5 antik kentin şu anda restore edildiğine işaret eden Şahin, dünyada UNESCO nazarında 8 gastronomi şehri olduğunu, 9’uncusunun da Gaziantep’in olma gibi bir iddiası olduğunu dile getirdi.
Şahin, şehri yerelden evrensele giderek, en modern, çağdaş, dünyanın en iyi şehirlerindeki yaşam kalitelerini oluşturarak, kenti ziyarete gelenlerin geçmişi çok iyi analiz edeceği ve özgün bir kimliğin yaşadığı bir Gaziantep planladıklarının sözlerini ekledi.