Fadıloğlu, 'Yılın Anneleri'ni ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Fadıloğlu, Yılın Annelerini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2016 14:07

Fadıloğlu, 'Yılın Anneleri'ni ziyaret etti

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te merkez ilçe Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yılın annesi seçilen bir Türk ve bir Suriyeli anneyi evlerinde ziyaret ederek Anneler Günü'nü kutladı. Başkan Fadıloğlu, yılın annesi seçilen anneleri çocukları için verdikleri mücadeleden dolayı tebrik etti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yılın annesi seçilen Türk Fatma Şakzucu ile Suriyeli Sabiha Muhammed'i evlerinde ziyaret etti ve 8 Mayıs Anneler Günü'nü kutladı. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, ilk olarak talihsiz bir kaza sonucu vücudunun büyük bir bölümü yanan 3 çocuk annesi Fatma Şakzucu'yu evinde ziyaret etti. Başkan Fadıloğlu, daha sonra da Suriye'deki iç savaşta eşini kaybeden 4 çocuk annesi Suriyeli Sabiha Muhammed'i evinde ziyaret etti. Anneler ve çocuklarıyla yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu, yaşadıkları talihsiz olaylar karşısında çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak adına mücadele veren anneleri tebrik ederek moral verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fatma Şakzucu, kendisine hediye edilen çamaşır makinesi için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür ederek, "4 sene önce talihsiz bir kaza geçirerek yandım. Çocuklarımın desteğiyle ayakta durmaya çalışıyorum. Kendimi eğitmeye, geliştirmeye çalışıyorum. Çocuklarıma yanlış bir şey öğretmeyeyim diye gayret ediyorum. Kızlarıma elimden geldiğince derslerinde yardımcı olmak için destek veriyorum. Derslerine çalışmaları için sürekli onlarla iletişim halindeyim. Çok mutluyum, gurur duyuyorum. Şehitkamil Belediye Başkanım Rıdvan Fadıloğlu'na çok teşekkür ederim. Bana bulaşık makinesi hediye etti, sağ olsun" dedi.

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, annelerin hayata dair verdikleri mücadelenin takdire şayan olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

"Ben öncelikle Fatma kardeşimizin şahsında tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum. Anneler Günü münasebetiyle Fatma kardeşimizi ziyarete geldik. Fatma Hanım, bundan 4 sene önce evde çıkan bir yangından dolayı sıkıntı yaşadı. Şu anda da tedavisi devam ediyor. Maşallah 3 pırlanta gibi kızı var. Eşiyle birlikte hayata bağlı yaşantısını devam ettiriyor. Evlatlarının eğitimine destek olmak adına kendi hastalığını bir tarafta bırakıp çocuklarının eğitimiyle ilgileniyor olması bizim için büyük bir artı değer. İşte annelerin içerisinde farklı bir anne olması da buradan doğuyor. Yüce Rabbimden kendisine acil şifalar diliyoruz. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur. Ailesiyle birlikte huzurlu mutlu yıllar yaşamalarını diliyorum. Rabbim bir daha bu tür kazaları yaşatmasın. Tabi biz söyleme gereği görmedik ama Fatma kardeşimizin geçirdiği kazadan dolayı deterjan kullanmasıyla ilgili cildinin iyileşmesi daha belli bir noktaya gelmediği için deterjanla temas etmemesi gerekiyor. Tabi evdeki yaşam devam ediyor. Evdeki bulaşıkların temizlenmesi adına bizden çamaşır makinesi talebi olmuştu. Biz de Anneler Günü hediyesi olarak kendisine çamaşır makinesi hediye ettik."

İkinci ziyaret yılın annesi seçilen 4 çocuk annesi Suriyeli Sabiha Muhammed'e yapıldı. Ziyarette konuşan Başkan Fadıloğlu, “Biz, Şehitkamil Belediyesi olarak her yıl Anneler Günü'nde yılın annesini seçip ona ziyarete gidiyorduk. Bizim ayrımız gayrımız yok. Suriye de bizim kardeşimiz dedik. Bir Suriye'den bir de Türkiye'den yılın annemiz olsun istedik. Suriye'den yılın annesi olarak Sabiha Muhammed'i seçtik. Sabiha Muhammed'i evlatları için gösterdiği fedakarlıktan dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Başkan Rıdvan Fadıloğlu'nun ziyaretiyle çok mutlu olduğunu ifade eden Sabiha Muhammed, Başkan Fadıloğlu'na teşekkür etti. Sabiha Muhammed, “Benim eşim Suriye'de kendini feda etti. Ben de çocuklarıma seve seve canımı feda etmeye hazırım. İnşallah, bundan sonra hiçbir ana ağlamaz, evlat acısı görmez. Sağ olun. Sizler bize kucak açtınız, misafir ettiniz. Allah, razı olsun. Allah, sizleri tüm belalardan uzak eylesin. Çoğu insanın yapmadığını sizler yaptınız" dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sabiha Muhammed ile çocuklarına çiçek ve çeşitli hediyeler takdim ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!