Güncelleme Tarihi:
GAZİANTEP,(DHA)- ANTEP Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, Bloomberg TV'de yayınlanan 'Gündem Teknoloji' isimli programa konuk oldu.
Bloomberg TV'de Hande Berktan'ın sunduğu 'Gündem Teknoloji' isimli programa katılan Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, internetle birlikte satın alma alışkanlıklarının değiştiğini söyledi. Koçer, “Artık insanlar mağaza mağaza gezerek alışveriş yapmak yerine internetten istediği ürünü satın alıyor. Böylece zamanı da verimli kullanıyor. Dolayısıyla e-ticaretin toplam ticaret içerisindeki payı hızla artıyor. Sevgililer Günü, bayramlar ve yılbaşı gibi özel günlerde satışlar yüzde 40-50 oranında artıyor. Türkiye’de 2015 yılında 25 milyar lira, 2016 yılında ise 30 milyar lira tutarında internetten alışveriş yapıldı. 2017 Yılı için henüz kesin rakamlar açıklanmamakla birlikte 40 milyar lirayı geçmesi bekleniyor. Biz E-ticarette Gaziantep’in payının artması için çalışıyoruz" dedi.
Web sitesinden satılan ürünler arasında ilk sırayı bakır, kutnu, sedef, baklava ve fıstık gibi ürünler aldığına dikkat çeken Koçer, gıda alanında e-ticarette büyük bir potansiyel olduğunu açıkladı. Koçer, “Gaziantep tarihi, kültürü, gastronomisi ve girişimcisi ile marka değeri çok yüksek bir şehir. Şehrin marka değeri bizim de Antep Sepeti olarak marka değerimizi yükseltiyor” şeklinde konuştu.
10 yıl önce kurulan Antep Sepeti’nin başarı öyküsünü de paylaşan Koçer, geleneksel ürünlerin yanında inovatif ürünlerle farklılık yarattıklarını, bunun da başarı getirdiğini söyledi. Antep Sepeti olarak web sitesinden yapılan satışları son 5 yılda yaklaşık yüzde 250 oranında artırdıklarını açıklayan Koçer, 2018 yılında da web sitesini yenileyerek, dünyanın her tarafından gelecek taleplere cevap vermek istediklerini açıkladı.
Koçer, her geçen gün büyüyen Antep Sepeti’nin global bir marka olma yolunda ilerlediğini vurgulayarak şunları söyledi:
"Antep Sepeti olarak şu anda sektörümüzde Marka değeri en yüksek durumdayız, gayet iyi gidiyoruz. Gaziantep’in lezzetleri ile bakır, kutnu ve sedef gibi el zanaatı ürünlere yurt dışından da büyük talep var. Özellikle Avrupa ülkelerine önemli ölçüde mal gönderip ihracat yapıyoruz. Başta Almanya, Fransa ve Romanya gibi AB ülkelerinden yoğun ilgi var. Yine son dönemlerde iyi ilişkiler kurduğumuz Katar’dan da talep çok. Ülkelerle siyasi ilişkilerimiz geliştikçe ekonomik ilişkiler de gelişiyor."
FOTOĞRAFLI