Dünya şampiyonları projelerini tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Dünya şampiyonları projelerini tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 14:20

Dünya şampiyonları projelerini tanıttı

Haberin Devamı

Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP, Özel Sanko Okulları lise öğrencileri Amerika Birleşik Devletleri’nde 21-23 Nisan 2017 tarihlerinde düzenlenen Robogames Dünya Robot Yarışması’nda 2 dünya birinciliği, 2 dünya ikinciliği elde ettikleri projeleri tanıttı.
Özel Sanko Fen-Teknoloji Lisesi ile Özel Sanko Koleji öğrencilerinden oluşan ekip, robotik derslerinde öğrendikleri ve kendilerini yetenekli gördükleri robotik branşlarından seçimlerini yaparak yarışmaya hazırlandı. Uluslararası 680 robotun 50 kategoride yarıştığı yarışmada,  Özel Sanko Okulları lise öğrencileri; Kağan Akbaş, 'Akıllı Yelek Projesi' Cemil Serden Şahin, 'Lego Tube Push Projesi' ile dünya birincisi, Koray Çekici ve Tekin Orkun Hengirmen 'Trafik Işığı Projesi' ile Atakan Aslan 'Lego Bowling Projesi' ile dünya ikincisi oldu.  Sanko Okulları Robotik Öğretmen Harun Bayseçkin  yaptığı açıklamada, Robogames yarışmasının dünyanın en büyük yarışmalarından biri olduğunu ve bu yıl yarışmalarda 680 robotun 50 farklı kategoride yarıştığını belirterek şunları söyledi:
"Amerika Birleşik Devletlerinde Robogames  isimli yarışma anlamında dünyanın en büyük yarışmalarından  bir tanesidir. Bu yıl Sanko Okulları olarak bu yarışmaya katılmaya karar verdik.  6 aylık bir hazırlık sürecinin neticesinde Kaliforniya eyaletine  bağlı Pleasanton kentinde düzenlenen  bir yarışmaya katıldık. Dünya'nın farklı okullarından 680 robotun 50 kategoride yarıştığı bir yarışmaydı. Biz bu yarışmaya 4 kategori'de 6 öğrencimiz ile katıldık.  Büyük projelerin yer aldığı yarışmada 2 dalda dünya  birinciliği 2 dalda dünya ikinciliği kazandık, 2 defa istiklal marşımız okutuldu ve bayrağımız göndere çekildi. Ülkemiz ve okulumuz adına gurulu anlar yaşadık."
Lego Tube Push Projesi ile dünya 1'incisi olan Özel Sanko Okulları 11'inci sınıf öğrencisi Cemil Serden Şahin ise projesinin sergilediği performans ile dünya 1'incisi  olduğunu ve uluslar arası arenada Türk bayrağının göndere çekilerek İstiklal Marşı'nın okunmasının gurur verici olduğunu söyleyerek şunları dedi:
"Amerika Birleşik Devletlerinde düzenlenen Uluslar arası Robogames yarışmasına Lego Tube Push projesi ile katıldım. Lego Tube Push robotu  belirli bir alanda çeşitli noktalara bırakılmış küpleri en kısa sürede toplamayı amaçlıyor.  Robotun başlangıç noktası ile bitiş noktası içerisinde yer alan 7 tane küpü 1 dakika içerisinde toplayabiliyor. Yarışmada sergilediğimiz performans ile 1'inci oldum. Uluslararası arenada İstiklal Marşımızın okunup, bayrağımızın göndere çekilmesi benim için çok gurur vericiydi. Eğitim hayatıma mühendislik alanında devam edip, ülkeme ve şehrime hizmet etmek istiyorum."   
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!