Çankaya GAÜN’de ’Başarısız Olmak İçin Yapılması Gereken On Şey’ Konulu Konferans

Güncelleme Tarihi:

Çankaya GAÜN’de ’Başarısız Olmak İçin Yapılması Gereken On Şey’ Konulu Konferans
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 16:51

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (GAÜN) ÇİZGİ ÖTESİ TOPLULUĞU TARAFINDAN HAZIRLANAN KONUŞMACILIĞINI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. GÜVEN ÇANKAYA’NIN YAPTIĞI “BAŞARISIZ OLMAK İÇİN YAPILMASI GEREKEN ON ŞEY” KONFERANS GAÜN FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖMER ASIM AKSOY KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİ.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çizgi Ötesi Topluluğu tarafından GAÜN’de başarısız olmak için yapılması gereken on şey konulu konferans düzenlendi.
GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda gerçekleştiği konferansta, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güven Çankaya tarafından “Başarısız Olmak İçin Yapılması Gereken On Şey” konusu anlatıldı. Başarısız olmak için yapılması gereken on şeyi yazmanın kendisi için çok zor olduğunu ve bunun için kendi hayatını da gözden geçirdiğini söyleyen Prof. Dr. Çankaya’nın, üniversite yıllarından ve asistanlık yaptığı dönemlerde yaşadığı olaylardan örnekler sundu. Prof. Dr. Çankaya, “Teknoloji çok ilerledi, artık insanlar eğitime oldukça küçük yaşlardan başlamalı. Eğitim yaşı ne kadar küçük olursa o kadar daha iyi bir eğitim aldığımızı düşünüyoruz. Yediğiniz, içtiğiniz bile bunun eğitimi ve gelişimi için önemli olacaktır. Teknolojik olarak ürettiğimiz ürünlerin yüzde 50’si on yılda çöpe gidiyor. Onun için hızlı üretiyor, hızlı karar vermek ve hareket etmek lazım. TÜBİTAK’a bir proje veriyorsunuz altı ay sonra sana sonuç veriyor” diyerek, 2023 vizyonuna ulaşmak için daha hızlı karar verilmesi gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Çankaya, “Hedeflerinize ulaşacağınız zaman sizi ve ülkenizi bir üst düzeye çıkartacak bir seviye olması gerekiyor. Önünüzde şu anda birçok fırsat var. Kendi şirketinizi kurabilirsiniz, Teknoparklar, Sanayi Bakanlığı’nın San-tez programları var. Bunları çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Üniversitede verilen eğitimle sadece bir kapının giriş anahtarı veriliyor ama içeri girdikten sonra ne yapacağınıza siz karar vereceksiniz. Eğer rotanız yoksa sizi bir yere sevk edecek, yönlendirecek bir şey olmayacak. Rotanız belliyse yelkenleri açmışsanız o yönde gideceksiniz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!