Atıklardaki Dönüşüm Muhteşem Oluyor

Güncelleme Tarihi:

Atıklardaki Dönüşüm Muhteşem Oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 14:36

ATIKLARDAKİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLUYOR

MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında kurduğu tesisle daha yeşil ve yaşanabilir bir çevre oluşturmayı hedefleyen Şehitkamil Belediyesi, bu amaçla 2015 yılı içerisinde toplam 3 bin 641 ton atığı geri dönüştürdü ve 43 bin 692 ağacı kesilmekten kurtardı.
Hayata geçirdiği çevreci projelerle adından sıkça bahsettiren Şehitkamil Belediyesi, MÖP Geri Kazanım Projesi ile büyük bir başarının daha altına imza attı. Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan MÖP tesisi ile 2015 yılında toplam 3 bin 641 ton katı atık dönüştürüldü. Havayı, suyu ve toprağı koruma adına uygulanan ve Türkiye’deki diğer belediyelere örnek teşkil eden MÖP Geri Kazanım Projesi, 5 bin metrekare alan üzerine kurulu tesiste hizmet veriyor. Kurulan tesis çok yönlü faydalar sağladı. Çevre dostu olan MÖP tesisi, sürdürülebilir tasarrufta da önemli misyon üstlendi. MÖP tesisinde dönüştürülen atıklardan kalem, kalemtıraş, cetvel, silgi, defter, poşet gibi ürünler üretilerek dağıtımı gerçekleştirildi.
43 BİN 692 AĞAÇ KESİLMEKTEN KURTULDU
MÖP Geri Kazanım Projesi ile çevreye ve doğal kaynaklara zarar verilmesinin önüne geçiliyor. Projeyle aynı zamanda alan ve enerji tasarrufu da sağlanıyor. Gelecek nesillerin doğadaki haklarını gözeterek çalışmalar gerçekleştiren Şehitkamil Belediyesi, daha yaşanabilir bir Şehitkamil oluşturmayı hedefliyor. MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında 2015 yılı içerisinde toplam 3 bin 641 atığın dönüştürülmesiyle büyük kazanımlar elde edildi. Sadece 2015 yılında üretilen hizmet sayesinde 642 megavat elektrik, 3 bin 427 ton su, 535 metreküp fueloil enerjisinden tasarruf yapıldı. Yine bu kapsamda doğaya atılması durumunda büyük zarar oluşturan bin adet pil toplandı. En önemli kazanım ise 43 bin 692 ağaç kesilmekten kurtuldu.
60 BİN YEŞEREN KALEM DAĞITILDI
MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında geri dönüştürülen atıklardan üretilen not defteri ve tükenmez kalemden oluşan 15 bin eğitim seti ile cetvel silgi, kalem ve kalemtıraştan oluşan 14 bin 500 kırtasiye seti dağıtıldı. MÖP Geri Kazanım Projesi ile bağlantılı hayata geçirilen Yeşeren Kalemler Projesi kapsamında 60 bin ‘yeşeren kalem’ dağıtıldı. Proje sayesinde atıklardan toplam 46 bin 230 poşet üretildi.
ŞEHİTKAMİL BİLİNÇLENİYOR
MÖP Geri Kazanım Projesi’ne ilişkin 5 bin 980 vatandaşa ulaşıldı ve çevreye karşı daha duyarlı olmaları konusunda bilgilendirildi. Proje kapsamında ‘atık yönetimi’ ve ‘çevre’ konulu eğitim seminerleri ile 33 bin 100 öğrenciye ulaşıldı ve çevreye karşı bilinçlendirilmeleri sağlandı. Yine proje kapsamında bin 177 esnafa ulaşılarak bilgi verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!