150 yıllık Ramazan geleneği; kömbe

Güncelleme Tarihi:

150 yıllık Ramazan geleneği; kömbe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 13:48

150 yıllık Ramazan geleneği; kömbe

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi’nde, sadece Ramazan ayında rağbet gören 150 yıllık geleneği olan ‘Ramazan Bayram Kömbesi’ iftar sonrasında yoğunlukla tüketiliyor.
Ramazan kömbesinin en önemli özelliği uzun süre bozulmaması ve bayatlamaması olduğunu belirten 20 yıllık fırıncı Hasan Pamuk, "Kömbe 150 yıllık gelenek olması yanında Ramazan ayı ile birlikte iftar sonrasında içilen çay keyfinin yanındaki yerini alırken, gelen misafire çayın yanında ikram edilir. Bu yıl şehit, gazi ve engelli ailelerimizde tavası 2 lira olan pişirme ücretini almadıklarını,150 yıllık geleneğimiz olan bayram kömbesinin yanında Antep fıstıklı, cevizli ve haşhaşlı bayram kömbelerimizde sofralarımızdaki yerini almaya başladığını, kilosunu 12 ile 20 lira arasında satılan kömbeyi Ramazan ayının son haftalarına doğru aileler yardımlaşarak yapmaya başlarlar ve bayrama hazır hale getirirler, kömbe bulunmayan eve bayram gelmemiş sayarlar " dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!