IHA
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2015 15:30
PROGRAM'DA KONUŞAN TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ ESKİŞEHİR ŞUBE BAŞKANI YÜKSEL GİRGİN, KIZILAY'IN TÜRKİYE'DE EN KÖKLÜ VE GÜÇLÜ BİR YARDIM KURULUŞU OLDUĞUNU SÖYLEDİ.
Türk Kızılay’ının 147. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Vilayet Meydanı’nda bir kutlama etkinliği düzenlendi.
Kutlama programına, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehir Esnaf Odaları Başkanı Ekrem Birsen, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan Türkiye Kızılay Derneği Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Birgin ve çok sayıda Kızılay gönüllüsü katıldı. Vilayet Meydanındaki
Atatürk anıtına çelenk sunma ile başlayan törende konuşan Türkiye Kızılay Derneği Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin, Kızılay’ın Türkiye’de en köklü ve güçlü bir yardım kuruluşu olduğunu söyledi. Kızılay’ın gönüllük esası ile hareket ettiğini anlatan Girgin, "Savaşta ve barışta, sosyal hayatta, uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenen Türk Kızılayı; mensubu olduğu hareketin 7 temeli ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir" dedi.
"EN İYİ SİVİL TOPLUM KURULUŞU"
Türk Kızılayı Şube Başkanlığı olarak yaptıkları faaliyetlerden bahseden Girgin, "Sizlerden aldığımız enerji ile gerek ulusal gerekse uluslararası standartlarda örnek seçilmiş olup, öncü faaliyetler gerçekleştiriyor durumdayız. Özellikle ülkemizde 250’den fazla Sivil Toplum Kuruluşunun üye olduğu Ulusal Gençlik Parlamentosunun 2014-1015 faaliyet döneminde Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi Gençlik Kolları en iyi sivil toplum kuruluşu seçilmiştir. Aynı şekilde kadın ve gençlik kollarımız, 2015 tekvando ve Dragon şampiyonalarında üçüncülük ve birincilik dereceleriyle Türk Kızılay’ını onurlandırmıştır" şeklinde konuştu.
"BÖLGE KAN MERKEZİ BİNASI ESKİŞEHİR’E YAPILACAK"
Şubenin gerçekleştireceği projelerden ve yaptıklarından bahseden Yüksel Girgin, "Kan hizmetleri alanında 2014 yılında 1 milyon 860 bin ünite kan bağışı gerçekleştirmiş olup, ülkemizin en gelişmiş bölge kan merkezi binasının ilimizde olması için çok çalışık ve başardık. Çevre yolu üstünde Tepebaşı Müftülük binasının yanında gerçekleştireceğimiz ve modern alt yapısı ile Eskişehir-Bilecik-Kütahya-Afyon için Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi olarak bölgemizin kan ihtiyacını tamamıyla karşılayacak projemiz, 15 milyon liraya mal olacak. Avrupa Birliği Akreditasyonu bulunan ilk Türk Kızılayı olarak, 100’den fazla gencimizi ücretsiz yurt dışı ile buluşturduk. Yabancı uyruklu eğitmenlerle ücretsiz İngilizce-Fransızca-İtalyanca dil kurslarıyla 500’den fazla kadın ve gencimize eğitim imkanı sağladık" bilgilendirmesinde bulundu.
"6 BİNDEN FAZLA VATANDAŞA KUMANYA DAĞITTIK"
Tüm güçleri ile dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunun korunması için tüm güçleriyle çalışacaklarını belirten Girgin, "Türkiye’de ilk kez Afet Operasyon Birimi kurarak; kurumumuzda afetlerde gönüllü olarak görev almak isteyen her vatandaşımız için afet süreci eğitim, müdahale ve iletişimi için önemli bir yapı oluşturduk. Bu kış yol kapanma durumlarında 6 binden fazla vatandaşımıza kumanya ve yardım ulaştırdık. Kadın kollarımızca tertip edilen sportif, kültürel ve eğitim odaklı organizasyonlarda binden fazla çocuğumuzun yardımlara ulaşmasını sağladık. Çalışmalarımızda iş birlikteliklerimizin önemli sonuçlarında yer alan başarılı ortaklarımıza bugün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü ile yapacağımız protokol de ışık tutacak ve Türk Kızılayı, Türk Dünyası kampının kullanılması kapsamını taşıyacaktır" ifadelerine yer verdi.
UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI
Yüksel Girgin’in konuşmasının ardından kürsüye Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen çıktı. Gönen, Türk Kızılay’ının yılmadan usanmadan çalıştığını söyledi.
Gönen’in konuşmasının ardından çadırlara geçildi. Burada Osmangazi Üniversitesi ile Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Katılımcılara ve halka ikramlarda bulunulmasının ardından, ilk yardım görevlileri halka ilk yardım hakkında uygulamalı ders verdi. Bir başka çadırda ise kök hücre eşleştirmesi için gönüllü vatandaşlardan kan alındı.