Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sıkıntıları

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sıkıntıları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2015 16:25

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİ SENDİKASI(SES) YÖNETİM KURULU ÜYESİ NERİMAN AĞAOĞLU:

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Neriman Ağaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurulması ile sosyal hizmetlerin yeniden yapılandırılması kapsamında yapılan tüm uygulamaların sosyal hizmet emekçilerinin yaşadığı sorunları çözmek yerine daha da derinleştirdiğini iddia etti.
Ağaoğlu, yaptığı açıklamada iktidarın tüm alanlarda yaygınlaştırmak istediği güvencesiz, esnek, kuralsız ve angarya çalışmanın, sosyal hizmet alanında çalışan emekçiler için de geçerli olduğunu iddia etti. Neriman Ağaoğlu, “Çalışma koşullarımız düzeltilmeli, angarya, esnek ve fazla çalışma kaldırılmalı, iş yükü azaltılmalıdır. Personel eksiği kadrolu çalışanlar istihdam edilerek giderilmelidir. Sosyal hizmetler ağır ve tehlikeli işler kapsamında değerlendirilmeli; sosyal hizmet emekçilerinin yıpranma payı ve fiili hizmet zammı hakkı verilmelidir” dedi.
MOBBİNG ENGELLENMELİDİR
Alanda farklı statülerde ve farklı koşullarda çalışılma oluşturulduğuna dikkat çeken Ağaoğlu şunları söyledi:
“Sosyal hizmet kurumlarında çalışan sosyal hizmet uzmanı, psikolog, sosyolog, öğretmen ve çocuk gelişimci gibi mesleklerin birikimlerinden yararlanmak, ekip çalışmasını güçlendirerek daha bütünlüklü hizmetler sağlanmasını güçlendirmek yerine ‘sosyal çalışma görevlisi’ adı altında yeni bir tanımlama getirilmiş, herkesin ‘sosyal çalışma görevlisi’ adı ile her işi yapmasının istenebildiği bir sistem oluşturulmuştur. Sosyal hizmetlerde kadrolaşmaya son verilmelidir. Uzun süre yapılmayan görevde yükselme sınavı hak kayıplarına neden olmuştur. Sözlü mülakat koşulu kaldırılmalı, sadece puan esas alınmalı görevde yükselme sınavı bir an önce yapılmalıdır. Sosyal hizmetler baskılar, haksız ve keyfi soruşturmalar, mobbing engellenmelidir. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan emekçiler fiilen genel idari hizmetler sınıfının işini yapmalarına rağmen yaptıkları işin karşılığı olan ekonomik hakları alamamaktadırlar. Tüm bu sorumluluklarını yerine getirmeyenler, her ailenin bir sosyal hizmet uzmanı olacak politikası yürütmeye başlamış, bir taraftan da çalışmalarını derneklere devretmeye başlamıştır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!