SGK İl Müdürlüğü'nden dolandırıcılık uyarası

Güncelleme Tarihi:

SGK İl Müdürlüğünden dolandırıcılık uyarası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 11:56

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların Genel Sağlık Sigortası (GSS) pirim borçları ile ilgili bazı kişiler tarafından arandığını, bu kişilere itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.

İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, son dönemde kurumun adını veren bazı kişilerin, vatandaşları telefonla arayarak GSS prim borçlarını silmek için bildirdikleri banka hesabına para yatırmalarını istediklerinin ve vatandaşları dolandırmaya teşebbüste bulunduklarının tespit edildiği belirtildi.

Eskişehir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Cahit Akpolat, vatandaşların genel sağlık sigortası prim borçlarını silmek için dolandırmaya yönelik teşebbüste bulunulduğunu belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bilindiği üzere 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 92'inci maddesi uyarınca ülkemizde yaşayanlardan herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayanlar 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası kapsamına alınmıştır. Bu kapsamda tescil edilen vatandaşlarımızın yapmış olduğu gelir testi başvurusu sonucunda aile içinde kişi başına düşen aylık geliri tespit edilmekte ve ödemeleri gereken genel sağlık sigortası primleri vatandaşlarımıza posta yoluyla bildirilmektedir. Ödemeler, kurumumuz ile anlaşmalı bankalara, PTT şubelerine ve kurumumuz web sayfası üzerinden kredi kartı ile yapılabilmektedir. Ayrıca zorunlu genel sağlık sigortası tescil ve prim borcu durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlarımız Kurum ünitelerimizden ya da internet sitemizden kimlik bilgileri ile sorgulama yapabilmektedir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kurumun, hiçbir zaman Genel Sağlık Sigortası borcu olduğu için ve banka hesabına para yatırılması gibi ifadeleri kullanmadığını anımsatan Akpolat, bu tarz bir yaklaşım içerisinde olan şahıslara hiç bir şekilde itibar edilmemesi ve bu şahısların verdikleri banka hesabına herhangi bir para yatırılmaması gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!