Sarıcakaya'da ilk asfalt

Güncelleme Tarihi:

Sarıcakayada ilk asfalt
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 14:12

Sarıcakaya'da ilk asfalt

Haberin Devamı


SARICAKAYA,(Eskişehir),(DHA)- ESKİŞEHİR'e 45 kilometre mesafede olan ve 200 rakımı, sıcak iklimi ile "Eskişehir'in Anlatya'sı' olarak bilinen Sarıcakaya ilçesi, duble yolu yapım çalışmasında ilk asfalt toprakla buluştu. 
'İlk Cemre toprakla buluştu' şeklinde yorumlanan yol çalışmasında gelinen son nokta sevinçle karşılandı. Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, duble yol çalışmasının son durumu hakkında bilgi alırken, ilk asfalt döküm işlemini işçilerle birlikte gerçekleştirdi. 
42.5 MİLYON TL
Mikroklima iklimi ile İç Anadolu Bölgesi'nde Akdeniz ikliminin hakim olduğu Sarıcakaya ilçesi, kent merkezi ile arasındaki 45 kilometrelik virajlı yolunun iyileştirilmesi için başlatılan duble yol çalışmaları aralıksız devam ediyor.  Bir firma tarafından 42.5 milyon TL ile yapımına başlanılan duble yol çalışması kapsamında ilk asfalt toprakla buluştu. Çalışmaları yakından takip eden Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, ilk asfalt döküm işini de işçilerle birlikte atmanın mutluluğunu yaşadı.  
İLK ASFALT TOPRAKLA BULUŞTU
Başkan Güler, "45 kilometre olan Eskişehir-Sarıcakaya yolunun ihalesi yapılmış ve 42,5 milyon TL ile yüklenici bu firmada kaldı. Bu yol bölgedeki turizmin canlanmasını sağlayacak. Mikroklima iklimi olan ilçemize daha rahat ve kolay ulaşılmasını sağlayacak. Medeniyetin en büyük anahtarı yoldur. Bir yerde gelişmişlik varsa bunun nedeni ya yoldur, ya limandır ya da tren yoludur. Kısacası ulaşımdır. Sarıcakaya'daki bu dere vadisinin kabuğunun kırılmasına sebebiyet verecek ve gelişmişliğini, turizm manasında tanınırlığını artıracak. Bu durumun tarıma da etkisi olacak. Nakliyeciler buradan malzeme almıyorlardı, ancak yollar güzel olunca gelecekler. Ve şuan ilk asfalt toprakla buluşuyor" dedi. 
20 DAKİKAYA DÜŞECEK
Güler, ayrıca yol çalışmasının tamamlanmasının ardından mesafenin aynı kalacağını ancak sürenin yarıdan fazla düşeceğine dikkat çekerek "Şuanda bu yolun 24,5 kilometresi duble yol, 11,3 kilometresi gidiş-geliş rampalarda çift çıkış bir iniş olarak yapılacak. Mevcut yol korunacak. Dolayısı ile 45 kilometrelik yol kısalmayacak ama yol 100-120 kilometre hızla gidilebildiği için mesafe 20 dakikaya kadar düşecek. Şuanda 45 dakikadan aşağı ilçeye ulaşılamıyor" şeklinde konuştu.
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!