Öztekin: “Ülkemiz suç cenneti haline gelmiştir”

Güncelleme Tarihi:

Öztekin: “Ülkemiz suç cenneti haline gelmiştir”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2017 15:52

Öztekin: “Ülkemiz suç cenneti haline gelmiştir”

Haberin Devamı

Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR,(DHA)

ESKİŞEHİR’de Adli Yıl açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Baro Başkanı Rıza Öztekin, 2005 yılında tutuklu ve hükümlü sayısının 56 bin iken 2017 yılında 221 bine yükseldiğini belirterek Türkiye’nin suç cenneti haline geldiğini söyledi.

Adli Yıl açılışı nedeniyle Eskişehir Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi. Törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin ile avukatlar katıldılar. Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törende 1998-2002 yılında Eskişehir Baro Başkanlığı yapmış olan ve geçen Pazar günü hayatını kaybeden Yusuf Sever de anıldı.

Adli Yıl açılışında konuşan Öztekin "Adli Yıl açılışına TBB (Türkiye Barolar Birliği) Başkanımız Metin Fevzioğlu’nun "dinleyici" olarak çağrılması 100 bin avukatın ve dolayısıyla tüm toplumsal savunmanın yok sayılma çabasıdır. Yargının asli ve kurucu unsuru avukatlardır. Avukatlar Türk Milletinin yargıdaki güvencesi ve temsilcisidir. Dolayısıyla Türk Milleti adına karar veren Yargıtay bu uygulaması ile aslında Türk Milletini oluşturan yurttaşların konuşmasına izin vermemiştir. Sayın Birlik Başkanımız bu konuda gereken cevabı vermiş olup sözlerinin arkasında olduğumuzu ve dolaylı olarak Türk Milletinin Yargı'da temsilini engelleyen bu uygulamayı toplumsal savunmanın temsilcileri olarak kınıyoruz” diye konuştu.

ADLİ YIL KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARLA AÇILIYOR

2017 - 2018 Adli yılının kronikleşmiş binlerce sorunla açıldığını ifade eden Öztekin, “ülkemizde bugün itibariyle icra dosyası sayısı 25 milyonun, dava dosyası sayısı 10 milyonun üzerindedir. 2005 yılında tutuklu ve hükümlü sayısı 56 bin iken 2017 Mayıs ayı itibariyle 221 bindir. Maalesef bir çok yeni cezaevi yapılmaktadır. Ülkemiz bir suç cenneti haline gelmiştir. En dikkat çekici olan ise çocukların cinsel istismarı ve kadına karşı şiddetle ilgili suçlarda ürküten artıştır. Fakat daha vahimi ülkemizde anayasasızlık, hukuksuzluk sorunu olmasıdır. Ülkemizde, anayasanın başlangıç bölümü ve ilk dört madde dahil bir çok hükmü fiilen askıdadır. Atatürk ilke ve devrimlerine, Kuvvetler ayrılığına dayalı laik, demokratik, sosyal hukuk devletinden söz etmek artık pek mümkün değildir. 15 Temmuz'un tek sebebi egemenliğin ve dolayısıyla devlet yetkilerinin kullanılmasının FETÖ/PDY 'ye devredilmesi, liyakat sisteminden sadakat sistemine geçilmesidir. Ama hiç ders alınmamış gibi başka yapılar aracılığı ile aynı hata yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!